Kocaeli'de 400'den fazla öğrenci yemekten zehirlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2009 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde yedikleri yemekten zehirlenen öğrencilerin sayısının 400'ün üzerinde olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Yunus Emre İlköğretim Okulu, Tasvire Hurşit Güneş İlköğretim Okulu, Bağırganlı İlköğretim Okulu ve Beylerbeyi İlköğretim Okulu'nda okuyan 400'ten fazla öğrenci, öğle yemeğinin ardından mide bulantısı ve başağrısı şikayetleriyle Kandıra Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanenin yetersiz kalması üzerine bazı öğrenciler, Kocaeli Devlet Hastanesi'ne ve Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Çocuklarının zehirlendiği haberini alan anne ve babalar hastanelere akın etti.


- Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki 4 köy okulunda yedikleri yemekten zehirlenen 100'ü aşkın öğrenci, çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre Kandıra ilçesindeki köy okullarında taşımalı eğitimle öğrenim gören öğrenciler, öğle yemeğinde yedikleri makarna ve ıspanaktan zehirlendi. Öğleden sonra kusma ve baş dönmesi şikayetleri üzerine okul müdürleri alarma geçti. Kandıra Devlet Hastanesi'ne 50, Kocaeli Devlet Hastanesi'ne 27, Alikahya Çocuk ve Kadın Hastanesi'ne de 30 öğrenci başvurdu. Hayati tehlikesi bulunmayan öğrencilerin çoğunluğu ilk tedavilerinin ardından taburcu edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün konuyla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber