CHP, İstanbul adayını halka sormaya karar verdi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Ocak 2009 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'de, Derviş yoklaması

CHP'nin bir türlü belirleyemediği İstanbul büyükşehir adayı, vatandaşlara sorulacak. Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin ve Kemal Derviş seçeneklerinin yer alacağı anketten Derviş çıkarsa, Baykal Derviş'e teklif götürecek

CHP yönetimi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için kulislerde ismi geçen Birleşmiş Milletler UNDP Başkanı Kemal Derviş'i de, popüler adaylar Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin'le birlikte, aday eğilimi için yapılacak ankete koymaya karar verdi. Bugün başlayacak ve hafta başında bitirilmesi hedeflenen ankete hem parti örgütlerinin hem de vatandaşların katılımı sağlanacak. Ankette Derviş'in adaylığına yönelik olumlu sonuç çıkarsa CHP lideri Deniz Baykal devreye girerek resmi bir teklif için Derviş'in kapısını çalacak.

BAYKAL DA İSTİYOR

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, bir süredir ısrarla Kemal Derviş'in büyükşehir adayı yapılması için Baykal'a yoğun baskıda bulunuyordu. Baykal, sonunda Derviş'in isminin aday adayları arasına konulmasını onayladı. İl, ilçe örgütleriyle partililerin yanı sıra İstanbul'da vatandaşlar arasında yapılacak ankette, çarpıcı yolsuzluk dosyalarını açıklamasıyla ünlü Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 'çarşaf açılımının' mimarı İl Başkanı Gürsel Tekin ve Türkiye'ye geldiğinden bu yana siyasetin gündeminden düşmeyen Kemal Derviş seçenekleri var.

İstanbul İl Örgütü'nün koordinasyonunda yapılacak ankette 'Hangisini CHP'nin başkan adayı olarak görmek istersiniz', 'Hangisine oy verirdiniz' soruları yöneltilecek. Sonuca göre CHP yönetimi son kararını verip adayını resmen ilan edecek. Derviş adı öne çıkarsa Baykal'ın bizzat devreye girmesi bekleniyor.

A. Rezzak ORAL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber