Tuncay Güney'den Doğan grubuna şok suçlama

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 15 Ocak 2009 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT'de canlı yayına bağlanan Tuncay Güney, birbirinden ilginç ifşaatta bulundu. İşte canlı bağlantıda yaşanan ilginç diyaloglardan kesitler:

Fikri Sağlar: Ergenekon olayı çözülmüş olsaydı daha sonraki olaylar olabilirmiydi?

Siz komisyonda idiniz Veli Küçük'ü çağıramadınız. Sizler de Susurluk'ta bu olayları biliyordunuz. birşeyler yapamadınız. Benden birşeyleri deşifre etmemi istiyorsunuz ben edemem ben hedef tahtası durumundayım. Ben ergenekonla fazla papaz olmak istemiyorum.

SORU: Size 37 soru geldi mi ?Geldi gibi açıklamalar oldu

Ben 32. güne çıktığım gün bir ve ikinci isim için birisi Karl Marks biri Engels e benziyor dedim. Ertesi günlerde Hürriyet gazetesi ve Doğan gurubu bana akıl almaz saldırılarda bulundular. Mesajı almışlardı. Ben kendilerine söyledim. Bugün de telefonlarıma çıkmadım. Eğer devam edelerse Türkiye'deki 5'li çeteyi Ertuğrul Özök ve Doğan Grubunun bağlantısını Veli Küçük ve işadamlarının bağlantılarını servis yapacağız. Aynı kasetler birilerinin ellerindedir.

Bugün yayınlanan kasetler kayıtların sadece bir kısmıdır. Benden bugün hala Kanada'da nasıl yaşadığımı soruyorlar. Ben de onlara yaşadığım ortamı anlatıyorum.

SABANCI SUİKASTİ

SORU: Özdemir Sabancı suikasti ile ilgili açıklamalarınız var. Bu cinayetin de Ergenekon tarafından işlendiğini mi anlayacağız?

Bu konuda size en iyi yardımcı olacak yine alınan bir kasettir. Cinayetten 3 ay sonra Sayın Sabancı beni davet etti davete bazı komutanlar da katıldı. Orada uluslararası bağlantılar gündeme geldi. Sabancı daha sonra beni çağırdı. Aydın Akfırat ve Haydar Taşlı bey bu konuları daha iyi biliyorlar. Bizim o dönemde konuşmaların hepsi benim arşivimde, bilinmektedir.

Ben teknoloji cahiliyim ben kullanmayı bilmem ancak ziyarette kameraman vardı. Bu talep bize Haydar Taşlı beyden geldi.

SORU: Deniz Baykal ile Fikri Sağlar arasında ilikiler hakkında neler diyorsunuz?

Mahir Kaynak deşifre edilmesyedi bir sol partinin genel başkanı olacaktı. Mahir Kaynak deşifre olduğu için Baykal bir sol partinin genel başkanıdır.

Cesur Hırsızlar Partisi'ni sayın Fikri Sağlar kendisi iyi biliyor.

Fikri Sağlar:CHP'den ihracımla ilgili birşey söylemyeceğim. Birçok şeyleri biliyorum. Ancak birçok şeyleri söyleyemeyeceğim. Bugün Türkiye'de hiçbirimizin can güvenliği yok. Siz Kanada'da yaşıyorsunuz. Biz burada yaşamaya devam edeceğiz. Benim mezar yerim burda Mersin'de.

Türkiye gibi bir yerde çok sağlıkı bir karar veriyorsunuz. Bu kararınızı bence devam ettirin. Ben sizi kendime örnek alıyorum. İsterseniz sizi buraya alayım.

SORU: Veli Küçük'ün uyuşturucu botuna açıklama getirir misiniz? Bu konunun uluslararası boyutu nedir?

Türkiye geçmişte develüasyon yüzünden 75 milyar dolar kaybetti ocaklar söndü. Dünyada bu aylarda bir ekonomik kriz esiyor. Türkiye'de ise bu banka hortumları ile esmişti. Türkiye'de siyasi güç onları korudu ve bu hortumlama yaşandı. Tansu Çiller develüasyon yapmak zorunda kalmıştı. Türkiye'de herkes istediğini yapıyor yanına kar kalıyordu. Herkes adalet ve hukuk diyor. Ben gazete ve televizyonlardan hukuku görmeye çalışıyorum. Benim dönemimde hukuk adalet sokaktaki vatandaşa uygulanmıyor, ancak yüksek bürokrat, medyacılar hukuk ve adaletten faydalanıyordu. Fatma Girik bir gün önce evinde yemek yediği gecekonduyu ertesi gün yıktırmıştı. Bu nasıl hukuk ve adalet.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber