Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 15 Ocak 2009 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye genelinde lodosla birlikte bugün sıcaklık biraz daha artıyor, Marmara ve Ege'de 18, Akdeniz'de 20 dereceyi geçebilir. Batı'ya yarın tekrar yağış gelecek, artan sıcaklıkların hafta sonu hızla düşmesi bekleniyor.

- İstanbul'da bugün hava ara ara güneşli ve hafif puslu ama daha ılık, cuma ve cumartesi yağış var. Cuma akşamı hava soğumaya başlıyor. Ankara'da bugün sıcaklık 10 dereceye çıkacak. İzmir'de hava açık, kıyılar bulutlanabilir, rüzgar bugün de sert esiyor. Bursa ve Adana güneşli. Bugün İstanbul 16, Ankara 10, İzmir 17, Bursa 15, Adana 19 dereceye çıkıyor.

Marmara'nın doğusunda Bursa ve Sakarya boyunca güneş parlıyor, sıcaklık 17 dereceyi görecek. Bugün Edirne ve Çanakkale'de sert esen lodos havayı kapatabilir ve hafif yağmur bırakabilir. Yarın gelecek yağış ise sıcaklığı düşürmeye başlayacak, hafta sonu soğuk geçecek. Bugün Edirne 13, Kocaeli 17 derece.

İç Anadolu lodos yönlü rüzgarların etkisiyle bugünlerde daha ılık. Sıcaklık ortalama değerlerin 6-7 derece üzerinde, Eskişehir ve Konya arasında 10 dereceyi geçiyor. Cuma akşamı yağış gelecek. Bugün Eskişehir 10, Sivas 6 derece.

Ege Bölgesi bugün baharı yaşıyor, hava güneşli ve ılık, iç kesimlerde puslu. Sıcaklık sahil beldelerinde 20 dereceyi görecek. Yarın başta Muğla olmak üzere yağmur geliyor, cumartesi rüzgarın kuzeye dönmesiyle hava hızla soğuyacak. Bugün Muğla 16, Afyon 10 derece.

Güneyde sıcaklık bugün Akdeniz kıyılarında 20 dereceyi de geçebilir. Yarın Antalya çevresine yağmur geliyor, hafta sonu sıcaklık yaklaşık 7 derece birden düşecek. Bugün Antalya 19, Diyarbakır 11 derece.

Doğu Anadolu'ya hafta sonu gelecek yağış havayı yumuşatacak ama iki gün daha hava açık ve dondurucu soğuk yaşanacak. Sıcaklık bu gece de Erzurumda -26 dereceye kadar inecek.

Karadeniz'de bugün sıcaklık ocak ayı ortalama değerinin 7 derece üzerine çıktı, bugün Bolu'da 8 ve Zonguldak'ta 14 dereceyi görecek. Hafta sonu ise kuzeyden soğuk hava geliyor, kuvvetli yağışlar görülecek ve Bolu'dan Tokat'a kadar iç kesimlerde kar yağışı bekleniyor. Bugün Trabzon 11, Samsun 15 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber