Aşırı güç kullanan polisler, kask numarasından belirlenecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2009 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli Emniyet Müdürlüğü, toplumsal olaylarda aşırı şiddet kullanan polislerin tespit edilmesi için kask numaralandırılması uygulamasına geçiyor.

İstanbul'da son iki yılda düzenlenen 1 Mayıs eylemlerinde aşırı güç kullanan polis memurlarının bulunamaması, numaralı kask sistemini gündeme getirmişti. Bu amaçla Emniyet Genel Müdürlüğü, aralarında Denizli'nin de olduğu 51 ilde bu uygulamayı başlatıyor. Hazırlıklarını tamamlayan Denizli Emniyet Müdürlüğü, numaralı kaskları Denizlispor'un ligin ikinci yarısında iç sahada oynayacağı ilk maçta kullanmaya başlayacak. Söz konusu sistemde Çevik Kuvvet polislerinin kasklarının iki yanında il plaka kodu, arkasında ise grup ve tim numarası yer alacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Denizli Çevik Kuvvet Şube Müdürü İzzet Tuna, bu uygulamanın olumsuz görüntülere karışan polislerin faili meçhul kalmasını önleyeceğini söyledi.

Toplumsal olaylarda istenmeyen davranış sergileyen ve fevri davranan personelin tespitinde numaralı kaskların yararlı olacağını belirten Şube Müdürü Tuna, "Olaylara müdahale için bir ilden diğerine polis gönderilmesi halinde de numaralı sistemle tanınabilecekler. Şikâyet konusu durumlarda, kamera görüntüleri ya da fotoğraflara yansıyacak kask numaralarından kimlik tespiti yapılabilecek. Böylece istenmeyen davranış sergileyen ve orantısız güç kullanan personel tespit edilecek. Şu anda Denizli Çevik Kuvvet'te görevli 100 personelin her biri kendi kaskını kullanacak ve kesinlikle değiştiremeyecek. Kaskın üzerindeki numaralar, aynı zamanda polisin birlik içindeki konumunu da gösterecek." diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan da toplumsal olaylarda polislerin benzer kaskları kullandığı için tespit edilemediğini ifade ederek, "Bazen polis, stres veya heyecandan istenmeyen hareket yapabiliyor. Bunları önlemek için Emniyet Genel Müdürlüğümüz böyle bir numaralandırmaya gitti." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber