Mesane kanserinin en önemli sebebi sigara

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2009 16:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

İnsan sağlığını her yönden tehdit altına alan sigara, mesane kanserinin sebeplerinin başında geliyor.

Konya Özel Selçuklu Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Osman Tufan, sigaranın ciddi boyutlarda sağlık problemlerine neden olduğunun artık tüm dünyaca bilindiğini ifade etti. Sigaraya bağlı hasalıklardan hayatını kaybeden insan sayısının giderek arttığına dikkat çeken Tufan, "Araştırmalara göre, 2007 yılında 114 bin civarında kişi ülkemizde sigaradan ve buna bağlı nedenlerden hayatını kaybetmiştir." dedi.

İnsan sağlığını her yönden tehdit altına alan sigaranın ciddi ürolojik hastalıklara neden olduğunu belirten Dr. Tufan, "Mesane (idrar torbası) kanserinin en önemli sebebi sigaradır. Sigaranın içeriğinde sayısız kanserojen öge vardır. Mesane kanserinin en önemli özelliği ise uzun süre sinsice gelişmesidir ve bireyi harekete geçirici belirti vermemesidir. Hastalığın ilerlediği boyutlarda ise en önemli belirtiler ağrısız, sızısız idrardan kan gelme şeklinde ortaya çıkar. Pıhtılı bir şekilde gelen kan ise akla ilk olarak mesane kanserini getirir ve birey bu durumda vakit kaybetmeden hekime gitmek zorundadır." uyarısında bulundu.

Sigaranın üroloji sağlığını farklı açılardan da etkilediğinin altını çizen Tufan, şu bilgileri verdi: "Cinsel güçsüzlük, iktidarsızlık bu sorunların bazılarıdır. Diğer bir önemli konu da erkeklerde sperm kalitesini olumsuz yönde etkileyen sigaranın bu yolla kısırlığa neden olmasıdır."

Üroloji Uzmanı Tufan, sigaranın zararlarının tartışılmaz olduğunu ve kesinlikle kullanılmaması gerektiğini sözlerine ekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber