Vali'den kaymakamlara öğüt

Haber Giriş : 04 Aralık 2004 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı'nda eğitim çalışmalarını sürdüren 89. dönem kaymakam adaylarına GAP turu kapsamında geldikleri Gaziantep'te Vali Bilgin tavsiyelerde bulundu.

İçişleri Bakanlığı'nda eğitim çalışmalarını sürdüren 89. dönem kaymakam adayları bakanlığın düzenlediği GAP turu kapsamında geldikleri Gaziantep'te Vali Bilgin'i makamında ziyaret etti. Kaymakam adaylarını karşılayan Vali Bilgin, daha sonra kentin tarihi ve sosyal özelliğini anlatan bir sinevizyon gösterisi izletti.

Bilgin, burada yaptığı konuşmada, Gaziantep'in Türkiye'nin en gelişmiş bir kaç sanayi kentinden biri olduğunu, belirterek şunları söyledi: ''Türkiye'de asfaltlanan köy yolu ortalaması yüzde 33'tür. Ancak bu oran Gaziantep'te yüzde 77'dir. Bütün köy yollarımız asfaltlanmış durumda. Gaziantep, antepfıstğı ile buğday üretiminde çok iyi durumda.

4. Organize Sanayisi bölgesini de bitirdik. Türkiye'de üretilen halının yüzde 70'i ilimizde üretiliyor. Bütün ülke sathına her türlü sanayi mamülü üretilip gönderilirken, ayrıca bir çok ismi duyulmamış ülke dahil yaklaşık 140 ülkeye ihracat yapan bir kent konumundadır.'' Merkez Valisi Osman Dıraçoğlu'nun başkanlık ettiği 51 kişilik kaymakam grubu daha sonra Şanlıurfa'ya hareket etti.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber