Hastanede doğum yapan anneye 60 TL uygulaması kimler için geçerli?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ocak 2009 22:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu hafta içinde memurlar.net'te yayımlanan haberde "Hastanelerdeki doğum oranlarını arttırmak için anne adaylarına verilen nakit transferine zam yapıldı" konulu bir haber yayımlanmıştır. Söz konusu haberde annelere bebeklerini hastanede dünyaya getirmeleri halinde verilen 55 Türk Lirasının 60 TL'ye çıkarıldığı belirtilmektedir. Haberde ayrıca bebeklerini düzenli sağlık kontrolüne getiren annelere de 20 TL destek sağlandığı belirtilmiştir.

Peki bu uygulama kimler için geçerli?

Sosyal Riski azaltma Projesi Kapsamında Şartlı Nakit Transferi Uygulaması olarak bilinen bu uygulama sosyal güvenlikten yoksun muhtaç durumdaki aileler içindir

İl/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca (SYDV) verilir. Okul öncesi çocuklarını düzenli sağlık kontrollerine götüremeyen aileleri ve doğum öncesi sağlık kontrollerini düzenli olarak yaptıramayan ve doğumlarını doktor kontrolünde yapamayan anne adaylarını ekonomik yönden destekleyen düzenli bir nakit sosyal yardım sistemidir.

Şartlı Nakit Transferi Sağlık ve Gebelik Yardımlarından faydalanabilmek için:

? 0-6 yaş grubu çocukların düzenli olarak sağlık ocaklarına götürülmesi ve düzenli sağlık kontrollerinin yaptırılması ile

? bebek bekleyen anne adaylarının sağlık kontrollerini yaptırarak doğumlarını doktor kontrolünde yaptırması gerekmektedir. Devam koşulu, Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisinde, sağlık ocakları/ana çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezleri aracılığıyla takip edilmektedir.

Neler yapılmalı?

1. İl/ilçedeki SYDV'den gönderilen başvuru formları ve başvuru formu kutuları sağlık ocağında bulundurulur.

2. Sağlık personeli, Şartlı Nakit Transferi hedef kitlesinde yer alması muhtemel çocukların ailelerini ve anne adaylarını başvuru yapmaya yönlendirirler.

3. Başvuru formları, ekleri ile birlikte SYDV'ye teslim edilir.

4. SYDV tarafından fayda sahibi olan çocuklar için her ayın 1. günü gönderilen takip formlarında istenen bilgiler, takip eden ayın 3. gününe kadar SYDV'ye gönderilir.

UNUTMAYINIZ : Takip formlarının zamanında sisteme girilememesi, çocuklarımızın ve anne adaylarının o ayki ödemelerini alamamaları anlamına gelmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber