Yürürken iki eliniz dolu olmasın

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Ocak 2009 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KIŞ aylarında görülen buzlanma sebebiyle kayganlaşan yollarda düşmemek için yürürken iki elin de dolu olmamasına özen gösterilmesi gerektiği bildirildi.

Palandöken Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Doktoru Göksun Payaşlı, kış mevsiminde düşme nedeniyle kırık- çıkık vakalarında artış olduğunu hatırlattı. Kaygan zeminde altı lastik ve tırtıklı ayakkabı giyilmesini öneren Uzman Dr. Payaşlı, buzlu ve kaygan zeminde çok dikkatli yürünmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

?Bazen bu düşmeler sadece kırık- çıkıkla sonuçlanmıyor. Kafanın yere çarpması sonucu oluşan travma ölüme bile neden olabiliyor. Onun için kısa ve yavaş adımlarla dikkatli yürünmeli. Kesinlikle ellerin dolu olmaması gerekir. Eller cepte yürümek büyük risk getirir. Kayma durumunda ellerin cepten çıkarılamaması dengenin sağlanmasını engelliyor ve düşmeyi daha da sertleştiriyor. Anneler mutlaka çocukların elinden tutmalı. Yine buzlu kaygan merdivenleri inerken ve çıkarken korkuluklara tutunmak düşme riskini azaltacaktır.?

Yolların buzlu olduğu zaman yaşlıların dışarı çıkmamasını isteyen Uzman Dr. Payaşlı, yaşlılarda oluşan kırık ve çıkıkların gençlere göre 10 kat daha yavaş iyileştiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber