Borçlarını ödemek için doktor kaçırmaya kalkıştılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2009 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'da evine girmek isterken 3 kişi tarafından yüzüne bayıltıcı sprey sıkılıp, silahla tehdit edilen ve komşularının yardımıyla kurtulan Doktor Yücel Kılıçkap'ın, fidye amacıyla kaçırılmak istendiği ortaya çıktı.

Şanlıurfa'da, özel bir tıp merkezi bulunan Kulak Burun Boğaz (KBB) doktoru Yücel Kılıçkap, geçtiğimiz hafta Ulubatlı Mahallesi'ndeki evine girmek istediği sırada kimliği belirsiz kişiler tarafından yüzüne sprey sıkıldıktan sonra kaçırılmak istenmişti.

Yaşanan arbede sonrasında çevredekilerin yardımıyla kurtulan Kılıçkap, daha sonra hastaneye giderek tedavi olmuştu. Şikayetçi olan Kılıçkap'ın kimseyle husumeti bulunmadığını ve kendisini kaçırmak isteyen kişileri tanımadığını söylemesi üzerine polis, zanlıların peşine düştü. Polis zanlıların otomobille kaçtığını tespit etmesi üzerine oto kiralama şirketleri üzerinde çalışma başlattı.

Polis yaptığı çalışmada markası belirlenen otomobilin bir benzerinin olay gününden bir gün önce kiralanıp, bir gün sonra teslim edildiğini belirledi.

Otomobili kiralayan Faik B. ve Melik İ. isimli kişileri araştıran polis bu kişilerin yakın arkadaşının Kılıçkap'ın polikliniğinde çalışan Gökhan B. olduğu belirlendi. Bu kişileri yakın takibe alan polis, zanlıların cep telefonlarına yönelik teknik takip başlattı. Takip sırasında Gökhan B., Faik B., Hakan I. ve Melik İ.'nin telefon görüşmelerinde kaçırma girişimlerinin başarısızlığı ile ilgili yorumlar yaparken, kentteki polikliniklerde çalışan Ferit S. ve Cengiz B. isimli kişilerin de Kılıçkap'ın kaçırılacağından haberdar olduğu saptandı.

Bunun üzerine operasyon başlatan polis belirlenen şahıslardan 5 kişiyi gözaltına alırken, Melik İ. ise yakalanamadı. Polisin operasyonunda yapılan aramada ise 1 havalı tüfek, 2 kuru sıkı tabanca, bayıltıcı sprey, eldiven, kar maskesi ve kamera ele geçirdi. Şahısların ilk ifadelerinde doktoru borçlarını ödeyebilmek amacıyla fidye karşılığında kaçırdıklarını söyledi.

Sorgulamalarının ardından ele geçirilen suç aletleri ile birlikte Adliyeye sevk edilen zanlılardan Faik B. ve Hakan I. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gökhan B., Ferit S. ile Cengiz B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan olaya karıştığı ileri sürülen Melik İ.'nin ise yakalanmasına çalışılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber