Savcı Öz, Üzeyir Garih'in katilini sorguluyor

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 19 Ocak 2009 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Öz, işadamı Üzeyir Garih'i öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezasına mahkum olan Yener Yermez'i sorguluyor.

- Ergenekon soruşturmasında bugün yeni bir gelişme yaşandı ve soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, 2001'de işadamı Üzeyir Garih'i öldürmekten ömür boyu hapse mahkum olan Yener Yermez'i sorguya aldı. Kırklareli Cezaevi'nde tutuklu bulunan Yener Yermez, savcı Zekeriya Öz'ün daveti üzerine Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Savcının bulunduğu kata çıkartılan Yermez, cinayetle ilgili olarak ifade veriyor.

Yener Yermez, gönderdiği mektuplarda Adli Tıp'a götürüldüğünde tanıştığı Ergenekon davası sanığı Ümit Sayın'ın cinayeti dini duygular ile işlediğini söylemisi için ikna etmeye çalıştığını öne sürmüştü.

Savcı Zekeriya Öz'ün, Üzeyir Garih'in mezarını açtıracağını öne süren Yermez'in avukatı Mustafa Yalçınkaya, yeniden yargılama yapılması için mahkemeye başvuruda bulundu. Yalçınkaya, dosyanın yeniden açılarak davanın Ergenekon soruşturmasıyla birleştirilmesini talep etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber