Eğitim-Sen üyesi 12 öğretmene 'doğaüstü' soruşturması

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 20 Ocak 2009 09:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bergama'da Eğitim-Sen üyesi 12 öğretmene imzasız bir ihbar dilekçesine dayanarak soruşturma açıldı. Suçlamalar arasında ?Doğaüstü olayları Allah'a bağlamamak' da var. Milli Eğitim kararlı: Görmezden gelemeyiz

İzmir'in Bergama ilçesinde Eğitim- Sen üyesi 12 öğretmene isimsiz şikâyet dilekçesine dayanarak soruşturma açıldı. Soruştarmanın gerekçesi: ?Terör örgütünü övmek, siyasi propaganda yapmak ve doğaüstü olayları Allah'a bağlamamak.' Öğretmenler soruşturmanın ?siyasi' olduğunu savunurken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ?Biz kimseye suç atmayız. Soruşturma sonunda gerçekler ortaya çıkar? dedi.

Eğitim - Sen Bergama Şube Başkanı Hasan Hüseyin Kuşçu'nun verdiği bilgiye göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gelen isimsiz bir dilekçede Bergama'daki altı okulda, bazı öğretmenlerin derslerde terör örgütü propagandası yaptıkları, terör örgütünü övdükleri ve doğaüstü yaşananlar olayların Allah'a bağlanmayacağı yönünde söylemlerde bulundukları iddia edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü dilekçeyi işleme koydu ve müffettiş görevlendirildi. Ancak Kuşçu'nun anlatımına göre, müfettişlerden birinin Cumhuriyet Ticaret Meslek Lisesi'ndeki incelemesi sırasında bir öğrenciye ?Öğretmenim bana Evrensel gazetesini zorla verdi' ifadesini imzalatmaya çalıştığı öğrenilince durum sendika tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirildi. Bunun üzerine soruşturmayı bakanlık müfettişleri devraldı.

Kuşçu şunları anlattı: ?Bakanlık müfettişleri isimsiz dilekçe üzerinden soruşturmayı yürütüyor. İki hafta önce bazı ilköğretim öğrencileri iki saat ifade verdi. Bu o yaştaki çocuklar için çok ağır. Kamu yararına diye işleme alınan bir dilekçe yüzünden açılan soruşturmadan bütün öğrenciler ve eğitim çalışanları soruşturmanın şekli yüzünden zarar görüyor. Görevlendirilen yeni müfettişler, öğrencileri konferans salonlarına doldurularak öğrencilere altı soruluk anketler dağıttı. Anketlerde öğretmenlerin terör örgütünü övüp övmedği, siyasi propaganda yapıp yapmadığı, doğaüstü olayları Allah'a bağlayıp bağlamadıkları soruldu. Oysa Dilekçe Kanunu'na göre isim, imza ve adres olmayan hiçbir dilekçenin işleme alınamaz. Soruşturma bitince isimsiz dilekçelerin işleme konmasıyla ilgili dava açacağız. Eğer sonuç alamazsak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıyacağız.?

Hakkında soruşturma açılan öğretmenlerden biri ?Bizler sendikal mücadele yürütüyoruz. Bu soruşturma sendikal mücadelemize sekte vurmak amacıyla açılmıştır? derken, bir başka öğretmen de ?Bu soruşturma siyasi bir soruşturmadır? dedi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyfettin Yılmaz'sa kendilerine gelen dilekçede genel olarak ?ders esnasında siyasi içerikli konuşmalar yapmak, öğrenciyi siyasi yöne çekmek' gibi suçlamalar olduğunu belirtti ve ?Biz kimseye suç atmayız. Ama var olanı da görmezden gelemeyiz. Soruşturma sonunda suçluların kim olduğu ortaya çıkacaktır? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber