BASK: Memurlar vurdum duymaz

Haber Giriş : 05 Aralık 2004 07:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, ''Memuru hiçe sayan bir iktidar, bindiği dalı keser'' dedi.

Akay, BASK Kahramanmaraş Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hükümetin kamusal alanda büyük bir tasfiyeye hazırlandığını öne sürdü.

Kamu görevlileri olmadan devleti idare etmenin söz konusu olamayacağını ifade eden Akay, şöyle konuştu:

''Tarihin hiçbir döneminde memursuz bir devlet kurulamadı. Biz iktidarın bu düşünceyi yıkacağını zannederken, hem de tek başına iktidarken, önceki hükümetleri aratmayacak şekilde kamu görevlileri üzerinde bir uygulama içinde olmasını anlamış değiliz. Dolayısıyla bu iktidar da bindiği dalı kesmektedir. Yerçekimi kanununa göre nasıl insan bindiği dalı kesip yere düşerse, kamu görevlisini yok sayan iktidarın da sosyal seçim kanuna göre yere düşeceğini hatırlatmak istiyorum.

2 yıldır hükümetin yaptıklarına tahammül gösteriyoruz. 2 yılın ardından IMF heyeti Türkiye'ye çağrıldı. Ne için çağrıldı, daha sıkı ekonomik tedbirler için. Oysa hükümet 2 yılın sonunda refah seviyesinin yükseleceğini taahhüt etmişti. Hükümet şimdi kamusal alanda büyük bir tasfiyeye hazırlanıyor.''

Kamu çalışanlarına da eleştiriler yönelten Akay, konuşmasını şöylesürdürdü: ''Kamu çalışanlarında da şöyle bir vurdumduymazlık görüyorum. Özellikle kendilerinin çalışmadığı kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili düzenlemeler yapılırken, bir umursamazlık, bir vurdumduymazlık düşüncesine kapılıyorlar. Bu şekilde olmaz. Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz mantığıyla hareket etmezsek, başarısız olmaya mahkum
kalırız.''

Bölge toplantısına, Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ayhan Çivi, Bağımsız Yapı-İmar Sen Genel Başkanı Bayram Zengin, Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı ve Bağımsız Enerji-Sen Genel Başkanı Hanifi Ekinci de katıldı.

habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber