7 bin özelleştirme mağduru başvurdu

Haber Giriş : 05 Aralık 2004 07:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirme sonucu işini kaybeden mağdurların kamu kuruluşlarında işe yerleştirilmesine yönelik şimdiye kadar 7 bin kişi başvuruda bulundu

ÖZELLEŞTİRME mağdurlarının kamu kuruluşlarında işe yerleştirilmesine yönelik bugüne kadar 7 bin başvuru oldu. Özelleştirme mağdurlarının mağduriyetini önlemek kapsamında Dünya Bankası ve İş-Kur'un ortak yürüttüğü Özelleştirme Sosyal Destek Projesi'nden de bugüne kadar 22 bin 737 mağdur faydalandı. Proje kapsamında 215.5 milyon dolar harcandı. ÖİB, özelleştirme sonucu işsiz kalan binlerce mağdur için kolları sıvadı. Başvuru süresinin dolmasına sayılı günler kalırken, mağdurların iş başı yapmasına da az kaldı.

2005 yılı başından itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında işbaşı yapacakları belirtildi. ÖSDP kapsamında 2004 eylül ayı itibariyle yeniden işe yerleştirme hizmetleri için 11.8 milyon dolar kullanıldı. İş-Kur işsizliğin önlenmesi kapsamında gerek Dünya Bankası gerekse diğer uluslararası finans kuruluşlarıyla sürekli projeler yürütürken, Türkiye-AB Mali İşbirliği kapsamında başlatılan Aktif İşgücü Programları Projesi'nden de 25 bin işsizin faydalanması öngörülüyor. Türkiye'nin 10 milyon Euro tutarında destekte bulunduğu ve toplam bütçesi 50 milyon Euro'yu bulan proje kapsamında en az 12 bin 500 işsizin istihdamı amaçlanıyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber