TOKİ okulunda ısınma çilesi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Ocak 2009 18:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Metin ÖZDEMİR/POLATLI (Ankara), (DHA)

ANKARA'nın Sincan İlçesi'ne bağlanarak mahalleye dönüştürülen Temelli'deki TOKi İlköğretim Okulu'nda kaloriferlerin yanmaması sıkıntı yarattı.

Zaman zaman devreye sokulan elektrikli ısıtıcılarla ısınamayan öğrenciler, sınıfta palto ve kabanlarıyla ders yapmak zorunda kalıyor.

12 Öğretmenin görev yaptığı 175 öğrencisi bulunan okulda 2006 yılında yapılan ısıtma sistemi doğalgaza göre inşa edildi. Ancak bölgeye doğalgaz gelmeyince sistem fuel-oil'e dönüştürüldü. Ödenek yokluğundan yakıt alınamayınca da kaloriferler yakılamadı ve öğrenciler sınıfta soğukla başbaşa kaldı. Okul yöneticileri sorunun giderilmesi için her kademeye başvurduklarını ancak henüz bir sonuç alınamadığını söyledi.

Öğrenciler, zaman zaman devreye sokulan elektrikli ısıtıcılarla ısıtılmaya çalışılan sınıflarda üşüdüklerini ve ders yapamadıklarını belirtirken, 60 veli ise okulda kaloriferlerin yanmaması nedeniyle çocuklarını Temelli merkezde bulunan Türkoğlu İlköğretim Okulu'na nakletti.

Bu arada Temelli'deki 720 TOKi konutunda da doğalgaz gelmediği için kalorifer sisteminin çalışmadığı, oturanların elektrikli sobalarla kışı geçirmeye çalıştığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber