22 Ocak 2009'dan Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2009 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Avrupa Parlamentosu Avrupa Sosyalist Partisi Grubu Başkanı Martin Schulz ve beraberindeki heyet ile Afrika ülkelerinin büyükelçileri de Cumhurbaşkanı Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edilecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

- İçişleri Bakanlığı'nda yapılacak Valiler Toplantısına katılacak olan Başbakan Erdoğan, yeni atanan valiler ve emniyet müdürleriyle toplantı yapacak.

- Erdoğan, Avrupa Parlamentosu Avrupa Sosyalist Partisi Grubu başkanlık heyetiyle Başbakanlık Merkez Binada görüşecek.

3- Ergenokon soruşturması kapsamında bazı illerde gözaltına alınmalarla ilgili gelişmeler izleniyor.

4- AK Parti'nin belediye başkan adaylarını tanıtım toplantısı, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla parti genel merkezinde yapılacak.

5- Mecliste Gazze için kan bağışı.

- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Gazze halkı için mecliste düzenlenecek kan bağışı törenine katılacak.

- Milletvekilleri, Gazze'ye gönderilmek üzere kan bağışında bulunacaklar.

- Toptan, Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Resul Akay ve Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Marcin Wilczek'i ayrı ayrı kabul edecek.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türk Kızılayı'nın Filistin'e göndereceği yardım malzemelerinin sevki öncesinde, Etimusgut'daki Afet Operasyon Merkezi'nde düzenlenecek törene katılacak.

7- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Ankara'da,İstanbul Sanayi Odası meslek komitelerinin ortak toplantısında bulunacak.

8- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mısır'ın başkenti Kahire'de Türkiye-Mısır Ekonomik ve Ticari İşbirliği Semineri'ne katılacak ve ikili görüşmelerde bulunacak.

9- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Konya'da TÜBİTAK Kitaplığı oluşturulan Sare Özkaşıkçı Yatılı Bölge Okulu'nda düzenlenen programa katılacak.

10- Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Başbakanlık Merkez Bina'da, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi kabul edecek.

11- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Hollanda'da temaslarda bulunacak.

- Şahin, Lahey'de Adalet Bakanı Ernst Hirsch Ballin, İçişleri Bakanı Guusje ter Horst ve Hollanda Parlamentosu Adalet Komisyonu Başkanı ile görüşecek.

12- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ankara'da, işçi ve memur sendikaları temsilcileriyle "Üçlü Danışma Toplantısı"nda ayrı ayrı biraraya gelecek.

13- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Pursaklar Belediyesi Kültür Merkezi'nde, "Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması" ödül törenine katılacak.

14- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'da, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün çalışmaları ve 2009 yılı hedefleri hakkında basın toplantısı düzenliyor.

15- TBMM'den...

- Genel kurulda, sicil affına ilişkin yasa tasarısının görüşmeleri sürecek.

- Adalet Komisyonu'nda, Hukuk Muhakemeleri Kanunu Tasarısı ele alınacak.

16- İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, "Ergenekon" davasının görülmesine, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda devam ediliyor.

- Duruşmada, tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in ifadesinin alınması bekleniyor.

17- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) 39. Olağan Genel Kurulu, İstanbul'da yapılıyor.

18- Türkiye ile Botsvana arasında ticaret, ekonomi ve teknik işbirliği anlaşması, Dış Ticaret Müsteşarı Tuncer Kayalar ile Botsvana Dışişleri Bakanı Phandu T. C. Skelemani arasında Ankara'da imzalanacak.

19- Malul ve şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü mensuplarına ve mirasçılarına, İstanbul'da törenle "Devlet Övünç Madalyası" verilecek.

20- DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, parti genel merkezinde emekli parlamenterlerle istişare toplantısı yapacak.

21- Toplantı...Tören...

- Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) düzenlediği, "Girişim Sermayesi" konulu çalıştay, Ankara'da yapılacak.

- Türkiye Genç İşadamları Derneği'nin (TÜGİAD) Ankara'da düzenlediği sohbet toplantısında, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'a, "Yılın Bürokratı" ödülü verilecek.

- Hazine Müsteşarlığı'nın, Türk özel ticari bankalarının küçük işletmeleri kredilendirmelerinin teşvik edilmesini amaçlayan, Avrupa Birliği Küçük İşletmeler Kredi Programı İkinci Aşaması'nın (SELP II) tanıtım toplantısı Ankara'da yapılacak.

- Ankara Sanayi Odası'nda (ASO), 31 meslek komitesi ile 81 üyeli meclis seçimlerinin ilk aşaması yapılacak.

- İzmir Kalkınma Ajansı 2. Kalkınma Kurulu toplantısı bugün yapılıyor.

- TARİŞ Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin olağan genel kurulu toplanacak.

- Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen "Yerel Yönetimler Reformu ve AB Sürecine Uyum" konulu eğitim semineri, Antalya'da başlıyor.

22- Devletin "üvey evladı" İstanbul.

- 2008'de 81 ilden yalnızca 15'i kendine yetti, 66 ilde devlet, aldığından çok daha fazlasını verdi.

- Ekonomide Türkiye'yi sırtında taşıyan İstanbul, devlet harcamalarından en az payı alan il oldu.

- Her İstanbullu 2008'de devlete ortalama 6 bin 142 lira kazandırdı. Buna karşın Türkiye bütçesinden bu kentte yaşayanlar için yapılan kişi başına harcama 719 lirada kaldı.

- Bütçeden en fazla payı 3 bin 700 lirayla Tuncelili alırken, bu ili Ankara ve Hakkari izledi.

23- Dış ticarette 2009-2013 stratejik planı.

- Planda, yurtdışı müteahhitlikte yüzde 4'e yaklaşan pazar payının yüzde 10'a çıkarılması hedefleniyor.

- Rekabetçi bir yapı oluşturulabilmesi amacıyla firmalara yıllık ihracatın yüzde 1'i düzeyinde devlet yardımı yapılması öngörülüyor.

24- Güzelleşme çabaları da krizden nasibini aldı.

- Kadınların daha güzel görünme uğruna, hem yüzlerce lirayı bir çırpıda harcadığı kozmetik ürünlerinin satışı, hem de güzellik merkezlerine uğrama sıklığı azaldı.

- İZTO Kozmetik Grubu Komite Başkanı Çetin Güvercin: "Her ay bakım yaptıranlar, 45 günde bir saçını boyatanlar artık 2-2,5 ayda bir gelmeye başladılar."

25- Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı, Esentepe'deki birliğin İstanbul ofisinde yapılacak.

26- Fenerbahçe Kulübü, Brezilyalı futbolcuları Alex de Souza ve Roberto Carlos'un sözleşmelerinin uzatılması nedeniyle Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri'nde imza töreni düzenleyecek.

27- Voleybolda GM Capital Erkekler Avrupa Çalenç Kupası 4. tur rövanş maçında Arkasspor, Almanya'nın Generali Haching takımıyla İzmir'de karşılaşacak.

28- Beko Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka ile Aliağa PETKİM İzmir'de, Casa TED Kolejliler ile Fenerbahçe Ülker ise Ankara'da karşı karşıya gelecekler.

29- Erkekler Hentbol Süper Ligi'nde Ankara ve İzmir'de 3 erteleme maçı oynanıyor.

30- TFF 3. Lig yükselme ve klasman gruplarında ilk hafta maçları bugün yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber