Pendik'te, sicil bozan müdüre üçüncü şok!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ocak 2009 11:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Pendik Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu Müdürü Beşir Saka; öğretmenlerin siciline düşük not vermekten dolayı eleştirilmiş ve aleyhine açılan iki davayı kaybetmişti. Böyleyece müdür Saka, yetkisini keyfi kullanarak emrinde çalışanların sicilini bozan müdür olarak anılması tescillenmiş oldu. Müdür Beşir Saka aleyhine açılan 3. davayı da kaybetti.

1. İptal Kararı

Okulda mutemetlik adı altında idareciler tarafından öğretmenlerden ekstra ücret kesilmesine itiraz etmesi sonucu sicilinin bozulmasına karşı ilk davayı Fen Bilgisi Öğretmeni Aydın Kaya açmıştı. Bilgi Edinme Yasası gereği verdiği dilekçeye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen cevabi yazıda önceki yıllara ait sicil notlarının yüksek olmasına rağmen 2006 sicilinin kasıtlı şekilde aşağı çekildiğini ve 77 verildiğini görmüş ve sendika avukatına bildirmiş ve dava açmıştı. İstanbul 7. İdare Mahkemesi 2007/1953 sayılı kararla; ? somut bilgi ve belgeye dayandırılmaksızın tesis edilen dava konusu işlemde sebep unsuru yönünden hukuka uyarlılık bulunmamaktadır.? hükmü vererek düşük sicil notunu iptal etmişti.

2. İptal Kararı

Okul koridorlarına kamera taktırılmasına öğretmenler kurulunda farklı görüş beyan eden Öğretmen Yakup Şahin de, Aydın Kaya'ya yapılanı göz önüne alarak ?Bilgi Edinme Yasası? gereği sicil notlarını istemiş ve 2006 sicil notunun 78'e indirildiği görmüştü. "2002'de 91, 2003'te 91 olan sicil notu nasıl olurda 78'e düşer diyen" Öğretmen Yakup Şahin; Müdür Beşir Saka hakkında İstanbul 8.No'lu İdare Mahkemesine Eğitim-Bir-Sen avukatı nezaretinde dava açtı. İdare Mahkemesi 2008/ 585 sayılı karar ile öğretmen Yakup Şahin'i haklı buldu. İstanbul 8.Nolu İdare Mahkemesi tarafından; ? Olayda dava konusu sicil raporunun düşük not ile değerlendirilmesini haklı kılacak her hangi bir somut olay bilgi veya belge gösterilmediği görülmekte objektif esaslara göre düzenlenmediği sonucuna ulaşıldığından tesis edilen işlemde hukuka uyarlılık görülmemiştir? denilerek kasıtlı verilen düşük sicil notu iptal edilmişti.

İşte; 3. İptal Kararı

Sicil Bozan Müdüre 3. Şok Geldi!

Pendik Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni İsmail Dağ; 1. sınıf öğrencilerinin anasınıfından gelenlerin ayrı sınıfa, anasınıfından gelmeyenlerin ayrı sınıfa alınmasına itiraz etmiş ve okul müdürünün uygulamalarına karşı çıkmıştı. 2005'te sicil notu 100 takdir edilen İsmail Dağ'a okul Müdürü Beşir Saka 2006'da 1. Sicil Amiri olarak sicil notunu 78 verdi. 2. Sicil Amiri olan Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün 84 vermesi ile ortalama 81 düştü. 2006 siciline itiraz eden Öğretmen İsmail Dağ; İstanbul Bölge İdare Mahkemesine dava açtı.

İstanbul 8 No'lu İdare Mahkemesi 2008/1656 sayılı kararla Öğretmen İsmail Dağ'ın itirazını haklı buldu. 2006 Sicil raporunda; 2. sicil amirinin ?azimli ve gayretli? diye not düştüğü İsmail Dağ'a; 81 verilirken ?sebeplerin açık bir şekilde ortaya konulmaması nedeniyle? mahkeme davacıyı haklı buldu ve Sicil Bozan Okul Müdürü Beşir Saka yargıdan 3. tokadı yedi.

Eğitim-Bir-Sen Müdür Hakkında Şikâyette Bulunmuştu.

Müdürün keyfi ve garez kokan uygulamaları hakkında Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No'lu Şube, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayette bulunmuş ve soruşturma istemişti.

Şube Başkanı Ali Yalçın; okul müdürünün okuldan habersiz olduğunu iddia etmiş ve; Kitap seçiminde tüm sınıflar için Bilişim Teknolojileri dersini okutmak üzere 1., 2., 3.sınıflara Bilişim Teknolojileri Kitabı istendiğini, kitaplar devlet tarafından gönderildiğini, öğrencilere okulların açıldığı ilk gün kitaplar teslim aldıklarını, öğretmenlere de 24 tane Öğretmen Kılavuz kitapları dağıtıldığını; ancak bu kitaplar öğrencilerde süs eşyası olarak kaldığını söylemişti. Çünkü okulda Spor Etkinlikleri seçmeli ders olarak dikte edildiğini, okulda 2 tane BT sınıfı olmasına rağmen Bilişim Teknolojileri Dersi yerine Spor Etkinlikleri okutulduğunu, Bilişim Teknolojileri Kitapları gibi BT Sınıfları da atıl durumda olduğunu, toplamda 750?800 tane kitabın çocukların elinde atıl kaldığını, geriye toplanıp iade falan da edilmediğini söylemişti?

Görüşüne başvurduğumuz Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ali Yalçın; "memurlar.net'te çıkan ?Pendik'te Okul Müdürüne 2. Şok!? haberimiz üzerine müdürün panikleyerek ertesi gün ?biz hangi dersi seçtik?? diye sorduğunu ve haberin doğru olması nedeniyle panikleyerek olağanüstü toplantı yapıp ders değiştirdiğini" söyledi. Şube Başkanı Ali Yalçın; Müdür Beşir Saka hakkında sendikanın şikayeti üzerine açılan soruşturmanın devam ettiğini ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden soruşturma sonucu ile ilgili henüz yazılı cevap gelmediğini dolaysıyla soruşturma devam ederken her hangi bir şey söylemeyi etik bulmadığını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ali Yalçın; "Her şey ortada? Daha ne diyebilirim? Tahminime göre İstanbul'da hakkında en fazla şikâyette bulunulan müdür? Fazla söze gerek var mı? İcraatları ve yargı tokatları ortada? Ne söylesek yanlış anlaşılıyor. İl Milli Eğitimin soruşturması devam ediyor. Haksız ve hukuksuz uygulamalar yapanın yanına kar mı kalıyor bizde merak ediyoruz" dedi.

İŞTE KARAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber