Öğretim üyeleri, derneklerde yönetici olma yasağını protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2009 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK), 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu'nun 38. maddesi gereği akademisyenlerin, izin almadan derneklerde yönetici olması yasağını uygulamaya geçirmesine, Eğitim-Sen'e üye bir grup Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğretim üyesi tepki gösterdi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Eğitim-Sen üyesi öğretim üyeleri, uygulamayı "biat kültürüne alıştırma" olarak değerlendirdi.

Eğitim-Sen ve PAÜ çalışanları adına basın açıklaması yapan Prof. Dr. Hayrettin Akyıldız, "Bu uygulamayla öğretim üyelerinin davranışlarının yöneticilerin keyfi kararına bırakılması, benlik saygısını zedeleyeceği gibi kurul kararıyla niteliği onanan öğretim üyelerini biat kültürüne alıştırma girişimidir. Özgür düşüncenin kendisi olan üniversitenin akademik üyeleri olarak, böyle bir dayatma karşısında biat etmeyeceğimizi bildiririz." dedi. Prof. Dr. Akyıldız, bir gazetecinin sorusu üzerine, ilgili kanun maddesinin 1982 Anayasası kabul edildiğinden beri bulunduğunu, ama uygulanmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber