Yerel seçimde 4 milletvekili başkan adayı oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2009 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- AK Parti 2, CHP'de 2 olmak üzere 4 milletvekili belediye başkanlığı için aday gösterildi.

Yerel seçimlerde belediye başkanlığı için aday gösterilen AK Parti İzmir Milletvekili Taha Aksoy ve Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu ile CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, istifa etmeden seçimlere katılacak.

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Aydın Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu'nun, milletvekili sıfatı seçimlere kadar sürecek.

Mahalli İdareler ve Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun uyarınca; belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri ile muhtarların yanı sıra milletvekillerinin de aday olabilmeleri veya aday gösterilmeleri için görevlerinden istifa etmelerine gerek bulunmuyor.

Bu görevlerin birisinde bulunanlardan bir diğerine seçilenler, seçim sonuçlarının kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde tercih hakkını kullanacak. Bu süre içinde tercih haklarını kullanmayanlar, seçildikleri yeni görevi reddetmiş sayılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber