Basına 'Ergenekon' uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2009 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, "Ergenekon" soruşturmasının gizliliğinin ihlal edilmemesi için dün ulusal yayın yapan basın kuruluşlarına uyarı yazısı gönderdiği bildirildi.

Haberlerde "soruşturmanın gizliliği" kuralına uyulması istenen yazıda, "soruşturmanın içeriğini yayımlamak, yapılan operasyonlarla ilgili bazı isimleri suçlamak, savcı ve yargıçlar hakkında yorumlar yapmanın, kanuni suç olduğunun hatırlatıldığı" kaydedildi.

Bu arada, "Ergenekon Terör Örgütü"ne ilişkin açılan dava dışında süren soruşturmaya ilişkin hazırlanacak iddianamenin bir an önce tamamlanması için çalışmalar sürüyor. Son operasyonda gözaltına alınan 25 kişiye, 1 ay içinde hazırlanması beklenen iddianamede yer verilmeyebileceği belirtildi.

Son operasyonlarda elde edilen silah, bomba ve mühimmatla ilgili savcılığın çalışmaların da sürdüğü, bu mühimmatın imha edilip edilmemesine, oluşturulan bilirkişilerin mahkemeye sunacağı rapora göre karar verileceği bildirildi. Rapora göre, mühimmatın uygun bir yerde saklanmasına ya da zararlı olmaması için imhasına karar verileceğini ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber