Deniz Kuvvetleri eski Komutanına 9 yıl hapsi istemi

Haber Giriş : 06 Aralık 2004 05:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Görevi kötüye kullanmak, ihmal ve mal beyanında eksik bulunmak'la suçlanan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Erdil'in 9 yıl hapsi isteniyor

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Ora. İlhami Erdil, "görevi kötüye kullanmak", "ihmal" ve "mal beyanında eksik bulunmak" suçlarından sanık oldu. 9 yıl hapsi istenen Erdil, Ankara'daki Askeri Mahkeme'de yargılanacak. Davada, Erdil'in eşi Fisun Erdil, kızı Deniz Erdil, emir subayı Yüzbaşı Yalçın Kayatunç ve Erdil'in kızının gizli ortağı olduğu ileri sürülen Şirin Hekim de "sanık" olarak yargılanacak. Soruşturmayı 1 ay önce tamamlayan Askeri Savcılığın iddianamesindeki, suçlamalardan birinde, Erdil'in, Yalçın Kayatunç'un kardeşi Engin Kayatunç'a iş vermesi için Kuzey Saha Deniz Komutanlığı'nda görevli Albay Bahri Mısırlı'ya tavside bulunup baskı yaptığı öne sürülüyor. Askeri binaların tadilatıyla ilgili açılan 20 milyar liralık ihaleyi, Tuzla Tersane Komutanlığı'na takdim ve tavsiye edilen Deniz Erdil'in arkadaşı Şirin Hekim'in aldığına dikkat çekiliyor. Bir başka iddia ise, Erdil'in "komutanlığa ait cep telefonlarını emir subayının özel kullanımına" vermek.

Erdil, Etiler'de kızına ve kendisine ait birer daireyi mal varlığında göstermemekle suçlanıyor. Fisun Erdil ise konutta verilen yemekli davetler nedeniyle suçlanıyor. 160 milyar liralık yemek malzemesinin alınmasının usule uygun olmadığı belirtiliyor. Erdil'in emir subayının da kuralların dışına çıkılarak, İstanbul'a sık sık gidip uzun süreli kaldığı öne sürülüyor.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber