Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezinin görevde yükselme yönetmeliği değişti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ocak 2009 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

24 Ocak 2009 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 27120

YÖNETMELİK

Sağlık Bakanlığı (Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı)'ndan:

REFİK SAYDAM HIFZISSIHHA MERKEZİ BAŞKANLIĞI PERSONELİ

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 30/10/2005 tarihli ve 25981 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerinin (1) numaralı alt bentleri sırasıyla aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?1) Tıp Fakültelerinden mezun olduktan sonra Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre mikrobiyoloji, enfeksiyon hastalıkları veya halk sağlığı uzmanı olmak ya da Tıp fakültesi veya diğer fakültelerin veterinerlik, eczacılık, kimya, gıda, çevre mühendisliği, biyoloji bölümlerinden mezun olduktan sonra veterinerlik, eczacılık, kimya, gıda, çevre mühendisliği, biyoloji, toksikoloji ve farmakoloji alanında doktora yapmış veya Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre uzman olmak,?

?1) Tıp Fakültelerinden mezun olduktan sonra Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre mikrobiyoloji, enfeksiyon hastalıkları veya halk sağlığı uzmanı olmak,?

?1) Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre; enfeksiyon hastalıkları, mikrobiyoloji, halk sağlığı uzmanı olmak veya Tıp fakültesi veya diğer fakültelerin veterinerlik, eczacılık, kimya, gıda, çevre mühendisliği, biyoloji bölümlerinden mezun olduktan sonra veterinerlik, eczacılık, kimya, gıda, çevre mühendisliği, biyoloji, toksikoloji ve farmakoloji alanında doktora yapmış veya Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre uzman olmak,?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (b), (c), (d), (f) ve (h) bentlerinin (1) numaralı alt bentleri sırasıyla aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?1) Yayın ve Dokümantasyon Müdürü kadrosuna atanabilmek için; en az dört yıllık eğitim veren eğitim fakültesi, iletişim fakültesi veya diğer fakültelerin resim-iş, grafik tasarım, belge bilgi yönetimi, dokümantasyon, kütüphanecilik bölümlerinden mezun olmak,

Sağlık Tekâmül Eğitim Müdürü kadrosuna atanabilmek için; en az dört yıllık eğitim veren eğitim veya iletişim fakültesi mezunu olmak,?

?1) Tıp Fakültelerinden mezun olduktan sonra Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre, Klinik Mikrobiyoloji ve Mikrobiyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Klinik Biyokimya ve Biyokimya, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Genetik, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Farmakoloji veya Halk Sağlığı Uzmanı olmak veya Tıp Fakültelerinden veya diğer fakültelerden mezun olduktan sonra yukarıda belirtilen Ana Bilim Dalları ya da kimya, biyoloji, biyoteknoloji, immünoloji alanlarında doktora derecesine sahip olmak veya fen fakültesi ya da dengi fakültelerin kimya, biyoloji, kimya yüksek okulu, eczacılık fakültesi, eczacılık yüksek okulu ya da veterinerlik fakültesi bölümlerinden mezun olduktan sonra Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre uzman olmak,?

?1) Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre; farmakoloji uzmanı olmak veya eczacılık fakültesini bitirdikten sonra eczacılıkla ilgili alanlarda doktora yapmış olmak,?

?1) Gıda Güvenliği ve Beslenme Müdürü kadrosuna atanabilmek için; Tıp fakültelerinden mezun olduktan sonra beslenme ve metabolizma uzmanı, halk sağlığı uzmanı olmak veya dört yıllık fakültelerin gıda, biyoloji, kimya bölümlerinden mezun olmak ve gıda, biyoloji, kimya alanında doktora yapmış veya Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre uzman olmak,

Çevre Sağlığı Araştırma Müdürü kadrosuna atanabilmek için; Tıp fakültelerinden mezun olduktan sonra halk sağlığı uzmanı olmak veya dört yıllık fakültelerin çevre mühendisliği, gıda, biyoloji, kimya bölümlerinden mezun olmak ve gıda, biyoloji, kimya alanında doktora yapmış veya Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre uzman olmak,?

?1) En az dört yıllık eğitim veren yüksekokul veya fakülte mezunu ile dengi dört yıllık yüksek okullarından mezun olmak?.

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber