Saadet, Uğur Mumcu için mesaj yayımladı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Ocak 2009 08:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ali Ekber ERTÜRK ANKARA

Bundan 16 yıl önce suikasta kurban giden Cumhuriyet Yazarı Uğur Mumcu için Milli Görüş cephesinden sürpriz mesaj geldi. Milli Görüş'ün partisi Saadet'in Lideri Numan Kurtulmuş, Mumcu'nun ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı ve Mumcu'yu övdü. İşte Kurtulmuş'un tarihi mesajı:

'Bundan 16 yıl önce menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu, sadece gazeteci kimliği ile değil, antiemperyalist duruşu ve ülkemiz üzerinde oynanan karanlık oyunların ortaya çıkarılması noktasındaki çabalarıyla milletimizin hafızasında yerini almıştır. Uğur Mumcu, araştırmacı-gazeteciliğin duayen ismi olarak, hukuk dışı yapılanmalara karşı verdiği mücadele ile her zaman hatırlanacaktır. Türkiye'yi karıştırmak isteyen karanlık güçler, Uğur Mumcu suikastı gibi, toplumda infiale neden olacak ve kamplaşmalara yol açacak eylemler ile bu hedeflerine ulaşmaya çalışmışlardır. Ancak milletimizin sağduyusu ve basireti bu planları her defasında boşa çıkarmıştır. Bu vesileyle Saadet Partisi olarak hiçbir düşünce ve fikrin silahla susturulamayacağına inandığımızı ifade ediyor ve farklılıkları ayrışma değil zenginlik unsuru olarak gördüğümüz ölçüde geleceğe güvenle bakabileceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Uğur Mumcu suikastı, bir dönem ülkemizin makus kaderi haline gelen fail-i meçhul cinayetlerin en dramatik örneklerinden biridir. Bu suikastların bütün yönleriyle aydınlatılması ülkemizin gerçek manada özgürleşmesi ve demokratikleşmesi açısından çok önemlidir. Ölümünün 16. yılında Uğur Mumcu'yu saygıyla anıyoruz.'

Vuruldun halkın seni unutmadı

Aracİna konulan bombalı saldırı sonucu 24 Ocak 1993'te yitirdiğimiz gazeteci-yazar Uğur Mumcu, 'Adalet ve Demokrasi Haftası' etkinlikleri kapsamında ölümünün 16'ncı yılında yurt genelinde anılacak. Hafta nedeniyle söyleşi, panel ve belgesel film gösterimleri yapılacak.

Uğur Mumcu'yu anma etkinlikleri bugün saat 11:00'de Batıkent'te bulunan 'Uğur Mumcu Parkı'ndaki 'Uğur Mumcu Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayacak. Etkinlik saat 13.00'te Uğur Mumcu'nun evinin bulunduğu 'Uğur Mumcu'nun Sokağı'nda' devam edecek. Burada yapılacak törenden sonra Mumcu'nun Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki anıtmezarı ziyaret edilecek. Ardından 'Uğur Mumcu Sesleniyor 2009' etkinliği gerçekleştirilecek. Bu kapsamda sunulacak dans gösterisinin ardından Leman Sam bir konser verecek. Konser DTCF Farabi Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber