4 subay daha tutuklandı

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 24 Ocak 2009 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alınanve aralarında Elazığ Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek'in de bulunduğu 9 polis tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedildi. 1 polis ise serbest bırakıldı. Son olarak 4 askeri personel de tutuklandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sabah saatlerinde getirilen 10 polis memuru soruşturmayı yürüten savcılık tarafından sorgulandı.

Polis memurlarından biri savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı, aralarında Elazığ Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek'in de olduğu 9 kişi tutuklanmaları talebiyle İstanbul nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

4 askeri personel daha tutuklandı

Soruşturma kapsamında savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevkedilen 4 askeri personel de tutuklandı.

Sendikacılardan emniyette protesto

Gözaltına alınan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ile sendika yöneticilerine destek olmak amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü önüne gelen yaklaşık 250 kişilik grup, gözaltıları protesto ediyor.

İstanbul'un çeşitli bölgelerinden gelen gruplar, gözaltındaki Genel Başkan Mustafa Özbek, Genel Başkan Yardımcıları Mecit Hızır ve Ferruh Kavrak ile Sendika Genel Sekreteri Muharrem Aslıyücel lehine sloganlar atıyor.

İstiklal Marşı okuyan grubun buradaki bekleyişi sürüyor.

44 kişi tutuklu bulunuyor

Soruşturma kapsamında, aralarında emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Kurmay Albay Cengiz Köylü, Kurmay Albay Mustafa Koç, Yarbay Mustafa Dönmez, Üsteğmen Taylan Özgür Kırmızı, Üsteğmen Muhammet Sarıkaya, emekli Albay Mustafa Levent Göktaş, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, Gürbüz Çapan, gazeteci Tuncay Özkan ile 3'ü dün tutuklanan 6 teğmenin de yer aldığı 44 kişi tutuklu bulunuyor.

Olayla ilgili tutuklanan ve aralarında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Üyesi emekli Hakim Albay Tanju Güvendiren, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ile İP Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever ile Prof. Dr. Yalçın Küçük ve Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın'ın da bulunduğu bazı kişiler ise tahliye edilmişti.

Gözaltına alınan Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, emekli Orgeneral Kemal Yavuz, Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, emekli Kurmay Albay İlyas Çınar, Kurmay Albay Cihandar Hasanhanoğlu, Deniz Binbaşı Erbay Çolakoğlu, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz ve Emniyet Amiri Mehmet Engin Erkılınçoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı kişiler ise savcılık ve mahkemece serbest bırakılmıştı.

Soruşturmanın tamamlanan kısmına ilişkin, aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de bulunduğu 41'i tutuklu 86 sanık hakkında açılan dava ise sürüyor.

3 subay tutuklandı

Dün tutuklanarak Hasdal Cezaevi'ne götürülen 3 teğmene yöneltilen suçlama, örgüt üyeliği.

Tutuklanan teğmenlerden Emre Baltacı Şırnak'ta, Onur Özdemir ve Cihan Arık ise İstanbul Tuzla'da görevliydi.

Operasyon kapsamındaki gözaltı sayısı 26'ya çıkmıştı. Bunlardan 11'i polis.

Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek, gazeteci Ünal İnanç ve araştırmacı Erhan Göksel de, halen İstanbul emniyet'nde.

Mustafa Özbek'in, susma hakkını kullandığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber