Adana'da başkomiserli çeteye darbe

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Ocak 2009 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da aralarında bir başkomiser, bir emekli polis ile 3 kadının da bulunduğu 23 kişilik, ?zorla senet imzalatma, silahla adam yaralama ve şantaj' gibi suçlara karışan çete, polisin operasyonuyla çökertildi.

Bir yerel televizyonda belediyelerdeki ihalelerde yapılan usulsüzlükle ilgili 16 Nisan 2008'de canlı olarak yayınlanan programı basıp, gazeteci Zeki Kızılkaya'yı döven boksör Osman lakaplı Osman Coşkun'un liderliğini yaptığı çetenin ?zorla senet imzalatma, silahla adam yaralama ve şantaj' gibi bir çok suça karıştıkları iddiasıyla operasyon yapıldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 3 gün önce Adana, Mersin, Ankara, Adıyaman, Batman'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda, Adıyaman'da görevli başkomiser Ö.Ö. ile Adana kadrosundan emekli olan bir polis memurunun da bulunduğu 3'ü kadın toplam 23 kişi gözaltına alındı.

Yapılan soruşturmada, Adana ve Ankara'da 2 işadamına şantaj yaparak para aldıkları, Mersin'de bir vatandaşı tehdit ederek arsasını ele geçirdikleri, 2 silahla yaralama olayına karıştıkları ileri sürülen çete üyelerinin Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber