Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: İstanbul'da çizmeyle gezilecek varoş mu kaldı?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2009 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokrasi, kalkınma ve hizmetin yerelden başladığını belirterek, "Milletim artık hizmet üreten ile çamur üreteni çok iyi biliyor" dedi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, 29 Mart yerel seçimlerine değindi. Adaylarını belirlerken, ili tanımayan, o ilden çok uzak kalan insanları aday göstermediklerini belirten Erdoğan, "Biliyorsunuz geçenlerde birisi çıkmış diyor ki (Ben İstanbul'un varoşlarını çizmelerimi giyerek dolaşacağım)." Bir milletvekilinin "Geç kalmış" demesi üzerine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arkadaşlar tam 16 yıl geç kalmış. Şu hale bakın; İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı atayacaksınız, İstanbul'un bir ucuna koysanız, 'seni şurada bekliyoruz' deseniz, adresi bulamaz. Çizmeyle dolaşacakmış. İstanbul'da çizmeyle dolaşacak yer mi kaldı? O, 1992 yılındaydı. O zaman biz çizmeleri giydik, İstanbul'un o ilçelerini, Bağcılar, Güngören Esenleri, Kartal, Pendik tüm buraları ta Tuzla'ya kadar, ayağımızda çizmelerle dolaştık. Seçim kampanyalarını öyle yaptık. Doğru ama şimdi oralar kalmadı. Şimdi oraların tamamı asfaltlarla döşendi. Artık oralarda da modern şehircilik var beyefendi. Sen herhalde başka yerlerden bahsediyorsun. Ama CHP'li belediyelerin bu tür yerleri olabilir, doğrudur. Ama İstanbul'da böyle bir şey söz konusu değil."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber