Faruk Çelik: Kısa çalışma ödeneği bugün netleşecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2009 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kısa çalışma ödeneğinden faydalanma şartlarını kolaylaştıran düzenlemenin önümüzdeki hafta Meclis'e gönderileceğini söyledi. İşverenin çalıştırdığı işçinin iş akdini fesh etmemesi için söz konusu düzenlemeyi yaptıklarını belirten Çelik, "Bu çalışma işsizlik fon imkanlarını kullanarak krize karşı işçi işveren ve kamu olarak direnci gösterme çalışmasıdır. Oranlar teknik heyet tarafından belirlenecek. Kısa çalışmasıyla ilgili mutabakat var. Bu kaynağın suistimal olmaması ve kaynağın dikkatli kullanılması hedefleniyor. Heyet bu akşam çalışmasını bitirecek." dedi.

Sendikaların katılımıyla gerçekleşen Üçlü Danışma Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının ardından basın açıklaması yapan Çalışma Bakanı Çelik, Kurul'da istihdam piyasasında yaşanan sıkıntıları görüştüklerini söyledi. Toplantıda Türk-İş, DİSK, TİSK ve Hak-İş'in bazı talepleri de görüşüldü. Çelik, iki sendikanın kıdem tazminatının değerlendirilmesi isteği olduğunu belirtti.

Bunun dışında tek beyanname tek tescil gibi çalışmalar da yaptıklarını kaydeden Çelik, "Her konuyu bakanlık bünyesinde konuşmaya hazırız. Birçok konularda konuşarak mesafe aldık. Üçlü Danışma Kurulu toplantılarını da küresel kriz ortamında her ay yapma kararı aldık. İş gücü piyasasında yapılması gereken müdahaleleri yapacağız." diye konuştu. Görüşülen konularla ilgili özellikle kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatılması miktarının artması düzenlemesini teknik heyetin sürdürdüğünü söyleyen Çelik, "Teknik heyet çalışmayı bugün bitirir. Bu akşam çalışmasını tamamlıyor. Ardından tasarı önümüzdeki hafta Meclis'e gidecek." bilgisini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber