TTB'den Tam Gün Yasa Tasarısı'na tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2009 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Tabipleri Birliği (TTB), Tam Gün Yasa Tasarısı'nın, bu şekliyle ülke yararına olmayacağını savundu.

TTB'den yapılan açıklamada, Türkiye'de sağlıktaki temel sorunların başında, çıkarılacak yeni yasalarla, kamu ile özel sağlık kurumu ayrımının kaldırılarak, kamunun özel sağlık kuruluşu anlayışına uygun olarak yapılandırılmasının geldiğini belirtildi.

Tam Gün Yasa Tasarısı ile Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarında ve üniversite hastanelerinde çalışan hekimlerin özlük hakları bakımından güvencesiz kalacağı öne sürülen açıklamada, "Bu koşullarda gündeme getirilen tam gün/tek iş uygulamasıyla, özelde büyük hastane zincirlerine, kamuda özelleştirilme yolundaki üniversite ve devlet hastanelerine ucuz iş gücü sağlanacak. Hekimler düşük ücretle ve güvencesiz olarak çalışmaya zorlanacak. Tıp ve uzmanlık eğitiminin niteliğinin yükseltilmesi yerine, üniversite ve eğitim hastanelerinde döner sermayeye daha çok kazanç sağlamak için performans yöntemiyle daha fazla işlem yapılması hedeflenecek. Eğitici niteliği taşıyan belirli bir orandaki hekimin kurumlarından ayrılmalarına yol açarak tıp eğitimi olumsuz etkilenecektir" denildi.

Sadece kamuda çalışmayı tercih eden öğretim üyeleri ve hekimlerin, nitelikli emeklerinin karşılığında, "performansa dayalı ödeme değil, özlük haklarının en üst düzeyde tutulduğu güvenceli ücretle" teşvik edilmeleri gerektiği kaydedilen açıklamada, getirilmek istenen tam gün çalışma düzeninin bu şekliyle ülke yararına olmayacağı iddia edildi.

Açıklamada, hükümet bir an önce bu yasa tasarısından vazgeçmeye çağırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber