Hukumet sözcüsü Çiçek'ten TOKİ eleştirilerine yanıt

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2009 16:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, TOKİ'ye yönelik şikayetlerin bazılarının, yapılan işlerin büyüklüğü dikkate alındığında kaçınılmaz olduğunu, bunların bir kısmının müteahhitlik sektörünün içinde bulunduğu disiplinsizlikten kaynaklandığını söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, gündemdışı söz alan MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, TOKİ'nin projelerine yönelik şikayet ve eleştirilerin arttığını söyledi.

Tankut, sorunları, ?sosyal donatıların eksikliği, posta hizmetleri, sağlık ocağı ve okul yokluğu, konutların, zamanında teslim edilmemesi? şeklinde sıraladı.

Tankut'a yanıt veren Cemil Çiçek, TOKİ'nin çok önemli hizmetler yaptığını, ülkenin her yerindeki hizmetlerini, iftiharla gördüklerini söyledi.

Şikayetleri dinlemeleri, sorunların giderilmesi için de çaba içinde olmaları gerektiğini ifade eden Çiçek, ?Bu şikayetlerin bazıları, yapılan işlerin büyüklüğü dikkate alındığında kaçınılmazdır. Bir kısmı, Türkiye'deki müteahhitlik sektörünün içinde bulunduğu disiplinsizliklerden, bazılarının, bu hizmeti yapıp yapmaması noktasındaki oturup karar vermemiz gerektiğinden kaynaklanıyor? diye konuştu.

?15 ŞEHİR?

Çiçek, TOKİ'nin 1 Ocak 2003-27 Ocak 2009 tarihleri arasında 81 il ve 490 ilçeki bin 152 şantiyede; 340 bin konut yaptığını belirterek, bunun, nüfusu 100

bini aşan 15 şehir inşa edildiği anlamına geldiğini söyledi.

TOKİ'nin ayrıca, 443 okul, 437 spor salonu, 35 kütüphane, 325 ticaret merkezi, 263 cami, 37 hastane, 74 sağlık ocağı, 23 yurt ve pansiyon, 14 sevgi evi, 10 engelsiz yaşam merkezi inşa ettiğini vurgulayan Çiçek, şunları kaydetti:

?Bugüne kadar 20 milyarlık bir yatırım, harcama yapmış, aylık 600 milyon bir ödeme gerçekleştiriyor. Bu kadar büyük proje yürütülürken, zaman zaman, müteahhitlerin ekonomik yetmezliği nedeniyle, bir yönüyle ahlaki durumları dikkate alındığında, bazılarının taahhütlerini yerine getirmediğini görüyoruz. Bunlarla ilgili işlemler süratle yapılıyor, ya tasfiye ediliyor ya onlar adına bu işlemler sürdürülüyor.?

Muhalefetin ?Esnafı dolandırıyor? diye laf atması üzerine Çiçek, ?O esnaf ile taşeron arasındaki ilişkidir. Devlet olarak, o kişilere mal veren, bana sorarak mal vermiyor. Tüccar, iyi araştıracak. Bu tür dolandırıcılık varsa,-yok diyemem- ama ben ne önlem alabilirim, ona bakmak lazım? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber