Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları ile 3 çalışana tahliye

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2009 09:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Tekirdağ - Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde "irtikap ve zimmet, ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından tutuklu bulunan çorlu belediye başkan yardımcıları H.A, E.Y ile 3 belediye çalışanının tahliyesine karar verildi.

Haklarında "irtikap ve zimmet, ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından dava açılan aralarında Çorlu Belediye Başkanı A.E'nin de bulunduğu 8 kişinin yargılanmasına Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Silivri L Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Çorlu Belediye Başkanı A.E, başkan yardımcıları H.A, S.D, E.Y ile diğer sanıklar duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada söz alan A.E, suçsuz olduğunu, 7 aydır boş yere cezaevinde yattığını belirterek tahliyesini istedi. A.E, cezaevinde kaldığı her gün mağduriyetinin arttığını kaydetti.

Duruşmada söz alan belediye başkan yardımcıları ise suçsuz olduklarını ileri sürerek tahliyelerini istedi. Mahkeme, başkan yardımcıları H.A, E.Y ile belediye çalışanları N.D, N.Ş ve B.A'nın tahliyesine karar verdi ancak H.A. ile E.Y.'nin başka suçlardan tutuklulukları oldukları için cezaevinden tahliye edilmediği öğrenildi.

Olay

Çorlu Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Çorlu Belediyesinde "irtikap ve zimmet, ihaleye fesat karıştırmak" iddiasıyla 20 Haziranda yapılan operasyon çerçevesinde gözaltına alınan, aralarında Belediye Başkanı A.E ile belediye başkan yardımcıları S.D, H.A ve E.Y'nin de bulunduğu 16 kişi tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber