33 yıllık hekim, mezun olduğu fakültede şifa buldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2009 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR- Menemen Devlet Hastanesi'nde dahiliye uzmanı olarak görev yapan Salih Özdemir (56), 1976 yılında mezun olduğu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde şifa buldu. 30 yıllık evli ve 2 çocuk babası Özdemir'e, kardeşi Nebahat Özdemir'den (47) böbrek nakledildi.

Yüksek tansiyona bağlı olarak 15 yıldır kronik böbrek yetmezliği tedavisi gördüğünü belirten 33 yıllık hekim Özdemir, "Son 2 aydır şikayetlerim çok arttı. Bir aydır da diyaliz makinesine bağlanıyordum. Meslektaşlarım iyileşmem için naklin gerekli olduğunu söylediğinde hiç düşünmeden, öğrencilik yıllarını geçirdiğim fakülteme geldim." dedi.

Organ nakli için kardeşlerinin gönüllü olduğunu anlatan Özdemir, "5 kardeşimin hepsi de gönüllü oldu. İlk tahliller Nebahat'a yapıldı. Sonuçlar olumlu çıkınca nakle karar verildi." şeklinde konuştu.

Böbrek nakli ameliyatı esnasında, uzun zamandır şikayet ettiği kasık fıtığından da kurtulduğunu kaydeden Salih Özdemir, "Böylece hem nakil hem de fıtık ameliyatını aynı anda atlatmış oldum." diye konuştu.

Ağabeyini sağlığına kavuşturduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Nebahat Özdemir de, "Tek isteğim, ağabeyimin sağlıklı günlerine geri dönmesi." dedi.

Ameliyat, Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun başkanlığındaki ekip tarafından yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber