Ekren: İstanbul'un finans merkezi yapılması odaklandığımız bir proje

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2009 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, İstanbul'un finans merkezi yapılmasının Türkiye'nin üzerinde odaklandığı küresel projelerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun 27. kuruluş yıldönümü nedeni ile düzenlenen "Küresel Mali Piyasalar ve Düzenlemelerin Geleceği" konulu toplantıda konuşan Ekren, bu sene sonunda Dünya Bankası ve IMF toplantılarının yapılacağı tarihte 'İstanbul Finans Merkezi Strateji Belgesini' küresel toplumla paylaşılacağını belirterek, "Bunun ilk adımı olarak bölgesel bir finans merkezi. Daha sonra sürecin doğal akışına bağlı olarak küresel bir finans merkezi projemizi yakın zaman içinde dokümante edilmiş bir hale getireceğiz. Önümüzdeki hafta içinde İstanbul'da değişik sektör kesimleriyle, değişik sosyal kesimlerle temaslarımızı hızlandırarak, bu sene sonunda Dünya Bankası ve IMF toplantılarının yapılacağı tarihte İstanbul Finans Merkezi Strateji Belgesini de küresel toplumla paylaşıp, paydaşlarımızın tümünün yerli ve yabancı yarar sağlayacağı, Türkiye ekonomisinin her bireyinin, her kurumunun ve her bölgesinin finansal sistemle entegrasyonunu kolaylaştırıcı süreci de paylaşmış olacağız" dedi.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince de, "Türk finans sektörü olarak, başta hükümetimiz, sayın Başbakanımız, otoritelerimiz olmak üzere, İstanbul Finans Merkezi söylemini geliştirdik. Yaşanan sorunlara rağmen, bu konuda tam bir fikir birliği içinde ilerlediğimizi ifade etmek isterim" diye konuştu.

İstanbul'un finans merkezi haline getirilmesinde amaçlarının Türkiye'yi finansal açıdan en anlaşılır, en şeffaf, örnek bir ülke, bir platform haline getirmek ve Türkiye'nin global refaha özellikle yöresi açısından daha fazla katkı sağlamasını temin etmek ve dünyanın her yerinde Türk yatırımcıların çok daha arzulanan yatırımcı olmasını sağlamak olduğunu söyleyen Özince, yaşanan sorunlara rağmen, bu konuda tam bir fikir birliği içinde ilerlendiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber