Perinçek'in çapraz sorgusu tamamlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2009 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- "Ergenekon" davasının 45. duruşmasına başlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza infaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu 36 sanık ile tutuksuz sanıklardan Güler Kömürcü Öztürk katıldı.

Tutuklu sanıklardan Muhammet Yüce, Selim Akkurt, Mete Yalazangil, Murat Özkan ve Erkut Ersoy duruşmaya getirilmedi.

Duruşma, tutuklu sanık İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in çapraz sorgusuyla devam ediyor.


Perinçek'in çapraz sorgusu tamamlandı

İstanbul ? "Ergenekon" davasında tutuklu olarak yargılanan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in çapraz sorgusu tamamlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmada çapraz sorgusuna devam edilen İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, dünkü sorulara verdiği cevaplarda eksik kalan noktaları açıklamak istediğini belirterek, "Devletin Yeniden Yapılandırılması Belgesi"ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Perinçek, belge ile Kuddusi Okkır'a ait olduğu iddia edilen belge arasında hiçbir benzerlik bulunmadığını savundu.

Hüseyin Gülerce, Nazlı Ilıcak ve Mümtazer Türköne'nin yazılarında, kendisinin savunmasına yer vererek, "Hüseyin Kıvrıkoğlu'nu 1 numara olarak gösterip, sizi yakarım" mesajı verdiği yönünde yorumlar yaptıklarını belirten Perinçek, şu görüşleri savundu:

"Benim karakterimdeki bir insan böyle alçakça bir tavrı benimsemez. Ben şemadan söz ettim. Bu tutanaklarda da bellidir. Şemada Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun 1 numara olduğunu söyledim. Bu şemanın da bir tertip nedeniyle hazırlandığın anlattım. ABD, 2001-2002 yılında erken seçime gidilmesi ve Hilmi Özkök'ün Genelkurmay Başkanı yapılması için bir tertip hazırladı. Bu tertip de amacına ulaştı. Orgeneral Kıvrıkoğlu, Orgeneral Karadayı ve diğer komutanlarımız Türk milletine layık olduklarını kanıtlamış değerli komutanlarımızdır. Benim onlara "sizi yakarım" demem, ahlakıma, vicdanıma, karakterime uygun değildir."

Tutuklu sanık Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk ile bir telefon görüşmesinde, "halk ihtilali"nden söz ettiğini anımsatan Özese, Perinçek'e "Halk ihtilalinden kastınız nedir, biraz açar mısınız?" diye sordu.

Perinçek de 2007 yılında Cumhuriyet mitinglerinin yapıldığını, bir "367 formülü"nün konuşulduğunu anımsatarak, şu iddialarda bulundu:

"Bunun alternatifi AKP'nin iktidardan indirilmesiydi. AKP'nin hukuk ve ayak oyunları ile indirilmesinin kesin çözüm olmayacağını anlattım. Bunun halka dayanan, halk hareketinin oluşturulmasıyla mümkün olacağını söyledim. Benim önerim silahlı isyan falan değil. Benim önerim dikkate alınsaydı, dün Davos'taki Türkiye'yi utandıran hallere düşülmeyecekti. Türkiye derin krize girecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber