Yazıcıoğlu'ndan Erdoğan'a destek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ocak 2009 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazıcıoğlu: Başbakan o tepkiyi göstermeseydi havaalanından içeri sokmazdık

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e gösterdiği tepkiyi değerlendiren Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, "Eğer o davranışlar karşısında Sayın Başbakan o tepkiyi göstermemiş olsaydı onu havaalanından içeri sokmazdık" dedi.

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Altındağ'da partisinin seçim koordinasyon merkezinin açılışına katıldı. Açılıştan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yazıcıoğlu,

Davos'ta Türkiye'nin ve başbakanının aşağılanmak istendiğini belirtti. Başbakan Erdoğan'ın gösterdiği tepkiyi doğru ve yerinde bulduğunu anlattı. BBP Lideri, Amerikalı gazetecinin Türkiye'nin başbakanına el hareketi yaptığını belirterek; "Başbakan'a yapılan el hareketi Türkiye'ye yapılmıştır. Meseleyi siyasi değil, Türkiye'ye karşı yapılmış bir çirkinlik olarak görüyoruz" dedi.

Türk basınında bazı kişilerin, Başbakan Erdoğan'ın yanlış yaptığını iddia ettiğini hatırlatan Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Peki Peres mi doğru yaptı? Her zaman olduğu gibi, sözde bazı aydınlar yine aşağılık kompleksiyle hareket ediyor. Başbakan dik duruşunu devam ettirmelidir. Zik-zak yapmamalıdır. Tepki bununla sınırlı kalmamalı, Konya'da İsrailli pilotların eğitimine son verilmeli. Bunu yaparsa Sayın Başbakanı alkışlayacağım. İsrail'le savunma ittifakı anlaşmasından vazgeçilirse Sayın Başbakan'ı daha yürekten alkışlarım o zaman. İsrail bir terörist devlettir. Göz göre göre dünyanın gözü önünde bir milleti yok ediyor. ABD ve İsrail'e endeksli politikalarla Türkiye'nin sorunları çözülemez".

BBP Altındağ Seçim Koordinasyon Merkezi Açıldı

''Önce yerelde iktidar sonra Türkiye'de iktidar'' sloganı ile çalışmalarını başlattıklarını ifade eden Muhsin Yazıcıoğlu, ''Size tertemiz ellerimi uzatıyorum. Bu ellerimi tutun ve birlikte Türkiye'yi ayağa kaldıralım'' dedi. Yazıcıoğlu, üniversite yıllarının Altındağ'da geçtiğini belirterek, ?Ben de bir Altındağlıyım? dedi. Altındağ'ın başkentin ortasında bir gecekondu bölgesi pozisyonunda olduğunu kaydeden BBP lideri, ?Altındağ'ın tüm sorunlarını yakından bilen kardeşimiz Nihat Çankaloğlu'nu belediye başkanı yapmanızı bekliyorum? diye konuştu.

Yazıcıoğlu, Devletin seçimlerde partilere verdiği yardımları eleştirerek, "Bizim seçim kampanyasını biz yapacağız rakiplerimizinkini de vergilerimizle yine biz yapacağız böyle adalet olur mu?" dedi. Yazıcıoğlu, "Bu seçim de bayraklarımızın seçim için reklâm çalışmalarımızın parasını kendimiz vereceğiz. Rakiplerimizin propagandası parasını biz ödüyoruz. Bizim seçim kampanyasını biz yapacağız. Onlarınkini de vergilerimizle yine biz yapıyoruz. Bu adalet mi?" ifadelerini kullandı.

BBP Altındağ Belediye Başkan Adayı Nihat Çankaloğlu ise konuşmasında, Altındağ Belediyesini aldıkları takdirde, Altındağ Belediyesi'nin hem hizmet hem de iş kapısı olacağını söyledi. Altındağ'ın kalkınmasının Siteler'den başladığını belirten Çankaloğlu, ?Siteler'de Mobilya Fuar Mekezi kuracağım? dedi.

30 Mart tarihinde Altındağ'da güneş bir başka doğacak? diyen Çankaloğlu, Altındağ'da oturanların belediyede iş bulacağını söyledi. Altındağ'ın bu geri kalmışlığını yenmeye geldiğini ifade eden Çankaloğlu, Altındağ'ın mevcut durumu hak etmediğini sözlerine ekledi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, konuşmalarından ardından Altındağ Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Yazıcıoğlu'na sık sık ?Başbakan Muhsin? tezahüratı yapıldı. Açılışın ardından Yazıcıoğlu, esnaf ziyareti yaptı. Altındağ İtfaiye Müdürlüğü'nü de ziyaret eden Yazıcıoğlu, daha sonra Önder Vakfı ve Altındağ Polikliniğini de ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber