CHP lideri Deniz Baykal'dan hala bir yorum gelmedi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Şubat 2009 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta yaptığı çıkışı üç gündür tüm dünya konuşurken, CHP lideri Deniz Baykal'dan hala bir yorum gelmedi. CHP adına yapılan konuşmalarda ise Erdoğan eleştiriliyor.

BEHÇET GÜNGÖR/ANKARA

BaşbakanTayyip Erdoğan'ın Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve moderatör David Ignatus'a gösterdiği tepki tüm dünyada üç gündür konuşulurken , CHP lideri Deniz Baykal'dan hala ses yok. CHP Lideri Deniz Baykal, 21 Ocak tarihindeki TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan'ın Filistin sorunuyla ilgilenmesine tepki göstermişti. Başbakan Erdoğan'ın sadece Türkiye'nin sorunlarıyla ilgilenmesini isteyen Baykal, adeta ?Filistin'deki insanlardan bize ne. Bizim işimiz mi değerli arkadaşlarım? Bizim işimiz 70 milyonu düşünmek, 70 milyonu, Türkiye'yi düşünmek. Bu üzerinde durulması gereken bir temel noktadır. Türkiye duygusal davranma hakkına sahip değildir, soğukkanlı olmak durumundayız. Ülkemizin uzun vadeli yararlarını, geleceğini dikkate almak durumundayız? demişti.

KOUŞANLAR İSRAİL YANLISI

CHP'de Davos'la ilgili konuşanlar ise Şimon peres'e hak verirken, Başbakan Erdoğan'ı haksız bulduklarını söyliyorlar. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, ?Modern dünyada Davos değil Erdoğan bitmiştir. Peres'e 'sen' diye hitap edemezsiniz. Uluslararası ilişkide böyle bir üslup yok. Sayın başbakan çok yanlış yaptı? ifadelerini kullanmıştı.

CHP'li Atilla Kart da ?Erdoğan, kendisine başka çıkış yolları arıyor, tabanına mesaj vererek, başka rollere soyunma girişiminde bulunuyor. Peres'in çıkışına karşı elbette tepki verilmeliydi ama o tepki böyle verilmez. Türkiye'nin ulusal güvenliğini, neden İsrail'e teslim ettiniz?? diye konuşmuştu.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de dün yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan'ı sert bir dille eleştirerek, ?Sokak üslubu ile diplomasi üslubu bir birinden çok farklı şeyler? ifadelerini kullandı. Dovos'ta yaşananlara destek veren tek CHP'li Suha okay oldu. Otay, ?Saygısızlık kabul edilemezdi? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber