İlaç yolsuzluğundan tutuklu üç doktorun iddianamesi tamamlandı

Haber Giriş : 07 Aralık 2004 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, sağlık ocakları aracılığıyla SSK, BAĞ-KUR ve Emekliği Sandığı'nı usulsüz reçeteler düzenleyerek milyarlarca lira dolandırdıkları iddiasıyla tutuklu bulunan 3'ü doktor, 3'ü eczacı toplam 6 sanıkla ilgili iddianame tamamlandı. Adana Cumhuriyet Savcısı Ahmet S. Gökten, 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan sanıklar Dr. Kaner Güllendi (35), Dr. İflah Kuvvetli (40) Dr. Şehmuz Fidan (33) ile eczacılar Hüseyin Okan (31), Mustafa Altuntaş (42) ve Aylin İdrisoğlu (34) hakkında TCK 504/3-7-son, 80, 522, 36, 40 maddeleri gereğince 7 yıl 6'şar ay ağır hapis cezası istemiyle dava açtı.

Savcı Gökten, hazırladığı iddianamede, 5 Kasım 2004 tarihi öncesi menfaat temin etmek için çeşitli sağlık ocaklarını kullanan doktor ve eczacıların işbirliği yapıp sağlık güvencesi olan kişilerin sağlık karnelerini usulsüz reçete düzenlediklerini belirledi. İddianameye göre, sanık doktorların, bazı hastaların isimlerini sık olarak geçtikleri gibi bazı hastalara aynı gün içerisinde değişik protokol numaralarına iki kez reçete düzenledikleri tespit edildi.

Ayrıca Gülbahçesi Sağlık Ocağı'nda görevli Şehmuz Fidan ve İflah Kuvvetli isimli doktorların 3.5 milyon lira karşılığında günde 50-60 karneye ilaç yazdıkları, aynı doktorların eczaneleri dolaşarak tek tek karne toplayarak haksız kazanç elde ettikleri anlaşıldı. Halen Adana E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve önümüzdeki günlerde Adana 4. Ağır ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başlanacak 6 sanık ise verdikleri ifadede suçlamayı kabul etmeyerek iftiraya uğradıklarını söylediler.

Dolandırıcılık olayı, sağlık ocağında görevli 2 memurun yazdıkları imzasız ihbar mektuplarını Adana Valiliği ile Seyhan İlçe Kaymakamlığı'na göndermeleri sonucu yapılan araştırma ile ortaya çıkartılmıştı. İhbarcılar tayin edilme korkusuyla mektuba isimlerini yazmadıklarını da kaydetmişlerdi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber