Onsekiz Mart Üniversitesi'nde sağ ve sol çatışması: 7 yaralı

Haber Giriş : 07 Aralık 2004 20:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Onsekiz Mart Üniversitesi'nde sağ ve sol görüşlü öğrenciler çatıştı. Kavga sonucu yaralanan 7 öğrenciden biri yoğun bakıma alındı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi'nde sağ ve sol görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada, 7 öğrenci yaralanırken bir öğrenci başına aldığı darbe sonrası kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı.

Terzioğlu Yerleşkesi'ndeki Fen-Edebiyat Fakültesi'nin kantininde basın açıklaması yapmak isteyen bir grup öğrenci ile kantinde bulunan karşıt görüşlü öğrenciler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle birlikte öğrenciler birbirlerine kantinde bulunan masa ve sandalyeleri fırlattı.

Kantin dışında da süren kavga sonucunda öğrencilerden Mahmut Sakın ve Erhan Sefer çeşitli yerlerinden yaralanarak, Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, kavgada ayrıca Fazıl Tatoğlu, Mustafa Doğan, Mustafa Ayata, Ahmet Keskin ve Yakup Fidan adındaki öğrencilerde hafif yaralandılar. Bu öğrencilerin tedavileri yerleşkede yapıldı.

Kavgayı kantine gelen jandarma ekipleri ayırken, sol görüşlü öğrenciler yerleşkede bulunan Rektörlüğe giderek, bir süre bina dışında oturdu ve halay çekti.

Daha sonra öğrencilerden 3 kişilik temsilci, Rektörlük binasına girerek, üniversite yetkilileriyle görüştü. Görüşmenin ardından yeniden Fen-Edebiyat Fakültesi'ne dönmek isteyen öğrencilerle, jandarma ekipleri arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. Öğrenciler okul önünde yaptıkları basın açıklamasında, olaylardan karşıt görüşlü öğrencileri sorumlu tuttu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber