Öğretmen adayına müebbet hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2009 14:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Kilis'te altın ziynet eşyalarını almak için ev sahibi kadın ve çocuğunu öldürmekten yargılanan öğretmen adayı genç kadın, iki kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kilis Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, ?kasten adam öldürmek? ve ?yağma yapmak?la suçlanan tutuklu 23 yaşındaki Yasemin Mülhim ile tarafların avukatları katıldı.

Önceki duruşmalarda kiracısı olduğu Remziye Serdengeçti (32) ve kızı 4 yaşındaki Hande Nur Serdengeçti'yi, altın ziynet eşyalarını almak için çorapla boğarak öldürdüğünü itiraf eden Yasemin Mülhim, bu ifadelerine ekleyeceği bir şeyin bulunmadığını, çok pişman olduğunu söyledi.

Öğretmen adayı olan Yasemin Mülhim, ev sahibinin altın ziynet eşyalarını, eşinden habersiz satın aldığı makyaj malzemelerinin bedelini ödemek için almak istediğini belirtti.

Mahkeme, ev sahibini ve çocuğunu yağma yapmak için çorapla boğarak kasten öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Yasemin Mülhim'e 2 kez müebbet hapis cezası verdi. Yasemin Mülhim, ayrıca evdeki altın ziynet eşyalarını aldığı için yağma suçundan da 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kilis'te geçen yıl şubat ayında meydana gelen olayda, Remziye Serdengeçti ve kızı Hande Nur Serdengeçti evlerinde ölü bulunmuş, olay yeri incelemesinde anne ve kızının çorapla boğularak öldürüldüğü, evdeki altın ziynet eşyalarının alındığı belirlenmişti. Olay yeri incelemesinin ardından, öğretmenlik için başvuruda bulunan ve göreve atanmasını bekleyen Yasemin Mülhim olayı gerçekleştirdiği iddiasıyla tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber