Bakan Çelik'e özür grubu soruları

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Şubat 2009 23:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim. 30.01.2009

Muharrem İNCE
Yalova Milletvekili

2009 yılı Şubat Dönemi Kadrolu ve Sözleşmeli Öğretmenlerin Özür Grubu Yer Değiştirme başvuruları tüm sorunlarına rağmen alınmış ve gerçekleştirilmiştir.

1- Özür grubu yer değiştirmelerde müracaatta bulunan kadrolu ve sözleşmeli öğretmen sayısı ayrı ayrı olmak üzere kaçtır?
2- Branşlar bazında açık gösterdiğiniz kadroların illere göre dağılımı kadrolu ve sözleşmeli öğretmen sayısı ayrı ayrı olmak üzere nasıl olmuştur?
3- Hangi ile hangi alanda kaç kadrolu ve sözleşmeli öğretmen sayısı ayrı ayrı olmak üzere kaç öğretmen müracaatı söz konusu olmuştur?
4- Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlere açık ilan edilen kadroların tespitinde hangi hususlar göz önüne alınmıştır?
5- En çok başvuru alan ilk 10 il'de norm kadroya göre alanlar bazında norm kadroya göre açık kadro sayıları kaçtır?
6- 26/01/2009-06/02/2009 tarihleri arasında yeniden başvuru alacağınıza ilişkin personel genel müdürlüğünün yazısı resmi web sitelerinizde bugün (30/01/2009) itibari ile dahi neden yayımlanmamıştır?
7- Yeni başvurularda açık ilan edilen kadro sayısı alanlar ve iller bazında kaçtır?
8- Yeni başvurularda açık gösterilip ilk başvuruda açık gösterilmeyen kurum var mıdır? Varsa bu okula gidebilecekken sistemde görülmediği için istekte bulunmayan öğretmenin hak kaybı söz konusu olmayacak mıdır?
9- İki başvuruda da kadrolu öğretmenlere açık ilan edilen kadro sayısı ile sözleşmeli öğretmenlere açık ilan edilen pozisyon sayılarında neden büyük bir fark vardır?
10- Kadrolu ve sözleşmeli öğretmen arasındaki hiçbir fark olmadığını her defasında ifade eden bir bakan olarak bu durum çelişki değil midir?
11- Yaptığınız ve medyada da yer alan bir açıklamada Sözleşmeli Öğretmenlerin kadroya alınması ile ilgili ne zaman çalışma yapacaksınız?
12- Yıllarca sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçirilmesinin söz konusu olmadığını ifade ettiğiniz halde kullandığınız sözleriniz seçim yatırımına yönelik bir açıklama mıdır? Tüm sözleşmeli öğretmenleri hiçbir kıstas koymaksızın kadroya geçirmeyi değerlendiriyor musunuz?
13- 2009- Özür Gurubu Yer değiştirme Kılavuzunda
"3.3- Zorunlu hizmet bölgesi kapsamındaki illerde kadrolu öğretmen olarak görev yapan ve zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamayan öğretmenler, eş durumuna bağlı özür durumundan Birinci Hizmet Bölgesinde (eşi D ve E hizmet sınıfı ilçelerdeki eğitim kurumlarında kadrolu olarak çalışanlar hariç) çalışan zorunlu hizmete tabi kadrolu veya sözleşmeli öğretmen eşinin yanına yer değiştirme isteğinde bulunamayacaktır."
şeklinde olan madde;
"3. 3- Zorunlu hizmet bölgesi kapsamındaki illerde öğretmen olarak görev yapan ve zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamayan öğretmenler, eş durumuna bağlı özür durumundan Birinci Hizmet Bölgesinde (eşi D ve E hizmet sınıfı ilçelerdeki eğitim kurumlarında çalışanlar hariç) çalışan zorunlu hizmete tabi öğretmen eşinin yanına yer değiştirme isteğinde bulunamayacaktır."
Şeklinde değiştirilmiştir. Buna rağmen 1.bölgede sözleşmeli öğretmen olan eşinin yanına gitmek isteyen zorunlu hizmet bölgesindeki kadrolu öğretmenin başvurusunun kabul edilmediği yönünde bize ulaşan bilgiler doğru mudur?
Bu bağlamda yukarıda yapılan değişiklikte göz önüne alındığında;
a- Kadrolu öğretmen zorunlu hizmete tabi ise ve eşi 1.bölgede tüccar ise bu öğretmen 1.bölgedeki eşinin yanına özür grubu yer değiştirme isteyebilmiş midir?
b- Kadrolu öğretmen zorunlu hizmete tabi ise ve eşi sözleşmeli öğretmen ise bu öğretmen 1.bölgedeki eşinin yanına özür grubu yer değiştirme isteyebilmiş midir?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber