Altınoluk Belediye Başkanı tutuklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2009 21:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ALTINOLUK BELEDİYESİ'NE DÜZENLENEN OPERASYON

- "İHALEYE FESAT KARIŞTIRMAK" SUÇLAMASIYLA GÖZALTINA ALINAN ALTINOLUK BELEDİYE BAŞKANI'NIN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 3 KİŞİ TUTUKLANDI

YILMAZ UZUN

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir polisinin düzenlediği operasyonda ihaleye fesat karıştırmak suçundan gözaltına alınan Altınoluk Belediye Başkanı İsmail Aynur'un da aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin, ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla Altınoluk Belediyesi'ne sabah saatlerinde düzenlediği operasyonda, Belediye Başkanı İsmail Aynur ile beraber İhale Komisyonu Üyeleri gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorgulamalarının ardından Edremit Adliyesi'ne çıkarılan 12 kişiden 6'sı savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, İsmail Aynur ile birlikte toplam 6 kişi ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkeme sevk edilmişti.

Zanlılardan Başkan Aynur ile ihalelerde aracılık yapan Muzaffer S. ve ihaleye giren firma sahibi Mehmet Ç. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, İrfan E., Cahit A. ve Ersan Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Altınoluk Belediyesi'nde 2008 yılı sonunda yapılan hizmet alım ihalesine fesat karıştırıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.


- Balıkesir'in Edremit İlçesine Bağlı Altınoluk Belediyesi'ne Operasyon Düzenlendi

- Bu Sabah Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Ekiplerinin Düzenlediği Operasyonda, Chp'li Belediye Başkanı İsmail Aynur İle Birlikte 12 Kişi Gözaltı Alındı

- Polis Ekiplerinin Jandarmanın Da Katıldığı Operasyonu Devam Ediyor

SERHAT ŞENKÖKÇÜ - BEKİR TERZİOĞLU

BALIKESİR - Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Belediyesi'ne polis tarafından düzenlenen operasyonda, CHP'li Belediye Başkanı İsmail Aynur ile birlikte 12 kişi gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Operasyonun, belediyedeki ihalelere fesat karıştırmak suretiyle yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla gerçekleştirildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda ekip, bu sabah erken saatlerde Altınoluk Belediyesi'ne ani bir operasyon düzenledi. İlk etapta Belediye Başkanı İsmail Aynur ile birlikte belediyede görevli ve dışarıdan toplam 5 kişinin gözaltına alınırken, ardından gözaltı sayısı 12'ye yükseldi. Jandarmanın da destek verdiği operasyonun sürdüğü öğrenildi. Belediyedeki çok sayıda bilgi ve belgeye polis tarafından el konulduğu, gözaltına alınan şahısların ev ve iş

yerlerinde de arama yapıldığı bildirildi.

Gözaltındaki 12 kişi, polis tarafından Edremit Adliyesi'ne sevk edildi. Belediye Başkanı İsmail Aynur, İHA muhabirinin, "Gözaltına alınma durumunuz söz konusu mu?" sorusuna, "Konu ifadedir. Savcılar bilir" dedi. Sakin tavırlarıyla dikkat çeken Aynur ve beraberindeki 11 kişinin adliyedeki sorgulamaları sürüyor.

Altınoluk Belediyesi'nde bulunan personel ise başkan İsmail Aynur'un gözaltına alınmadığını iddia ederek, "Başkanımızın belediyenin bir traktör ihalesiyle ilgili ifadesi alınacak. Başkanımız kendi imkanları ile adliyeye ifade vermek için gitti. Bir operasyon ya da gözaltı söz konusu değil" dedi.

Geçen hafta da yine KOM ekipleri tarafından Edremit'in Zeytinli Belediyesi'ne yönelik bir operasyon düzenlenmiş, 26 kişinin gözaltına alındığı "yolsuzluk" operasyonunda CHP'li Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç ile birlikte toplam 7 kişi tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber