MHP'nin işsizlikle ilgili önergesi reddedildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2009 20:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - MHP'nin işsizlikle ilgili Meclis araştırması açılmasına yönelik önergesi TBMM'de reddedildi.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, sanal gündemden uzaklaşarak, gerçek konuları konuşmak için böyle bir grup önerisi sunduklarını söyledi.

Günal, "Dünya krize karşı önlemler alırken, her gün binlerce kişi işsiz kalırken sanal gündemle vakit kaybetmemeliyiz" dedi.

İstihdam yaratmayan büyüme anlayışından vazgeçilmesini isteyen Günal, yapısal önlemlerin biran önce alınması gerektiğini söyledi. Günal, özellikle işsizlik fonunun işleyişinin de gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Türkiye'de işsiz sayısının azaltılması için kapsamlı bir araştırma yapılması gerektiğini söyledi.

İşsiz sayısının resmi verilere göre yüzde 11 olarak açıklandığını, ancak bu oranın çok daha yüksek olduğunu savunan Özyürek, "Geçmişte, büyüme olursa işsizlik azalır deniliyordu. Bir büyüme yaşandı ama işsizlik azalmadı" dedi.

Fabrikaların kapandığını, tekstil ve otomotiv sektöründe daralmanın devam ettiğini, tarımda durumun içler acısı olduğunu öne süren Özyürek, bu drama Meclisin seyirci kalmaması gerektiğini ifade etti.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da işsizlikle ilgili konuya dönemsel olarak bakılması gerektiğini belirterek, özellikle 12 Eylül döneminde 2 milyon insanın fişlendiğini, bunun nitelikli işsiz ordusu ortaya çıkardığını savundu.

İşsizlik konusunda, siyasal malzeme yapmadan önerilerini sunduklarını belirten Kaplan, Mecliste bir uzlaşma sağlanması ve Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasının yararlı olacağını kaydetti.

AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas da küresel krizin yansımalarını en aza indirmek için Hükümetin birçok çalışma yaptığını, istihdamdaki yükleri yüzde 25 oranında azalttığını bildirdi.

Önergenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Kafkas, ancak önergenin talihsiz bir zamana rastladığını, seçim çalışmaları nedeniyle sağlıklı çalışma yapılamayabileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada önerge reddedildi.

Bu arada, MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, "Yaşasın AKP, canın çıksın işsizler" diyerek önergenin reddedilmesine tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber