Gümrük müşavirleri için Yurtdışı Sürekli Görevlendirme Yönetmeliğinde değişiklik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Şubat 2009 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4 Şubat 2009 ÇARŞAMBAResmî GazeteSayı : 27131

YÖNETMELİK

Karar Sayısı : 2009/14581

Ekli ?Yurtdışında Sürekli Görevlendirilecek Personel Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik?in yürürlüğe konulması; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 189 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnameye göre Bakanlar Kurulu'nca 6/1/2009 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Abdullah GÜL

CUMHURBAŞKANI

YURTDIŞINDA SÜREKLİ GÖREVLENDİRİLECEK PERSONEL HAKKINDA

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 28/7/2006 tarihli ve 2006/11534 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Yurtdışında Sürekli Görevlendirilecek Personel Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasına (f) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (g) bendi eklenmiş ve mevcut (g), (ğ) ve (h) bentleri, (ğ), (h) ve (ı) bentleri olarak teselsül ettirilmiştir.

"g) Gümrük Müsteşarlığı; gümrük müşaviri."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasına (h) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (ı) bendi eklenmiş ve mevcut (ı), (i), (j), (k), (1), (m) ve (n) betleri, (i), (j), (k), (1), (m), (n) ve (o) bentleri olarak teselsül ettirilmiştir.

"ı) Gümrük müşaviri kadrolarına atanabilmek için en az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, işletme, iktisat, maliye, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, matematik ve istatistik fakülte, yüksekokul veya bölümleri ile Gümrük Müsteşarlığı tarafından belirlenecek mühendislik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak ve Gümrük Müsteşarlığında daire başkanı ve daha üst idari kadrolarda ya da gümrük müfettişi, kontrolör, gümrük uzmanı veya Avrupa Birliği uzmanı kadrolarında fiilen altı yıl veya genel müdür ve daha üst idari kadrolarda çalışmış olmak şarttır."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin eki (1) sayılı Cetvele (7) numaralı sıradan sonra gelmek üzere aşağıdaki (8) numaralı sıra eklenmiş ve mevcut (8), (9) ve (10) numaralı sıralar (9), (10) ve (11) olarak teselsül ettirilmiştir.

8. GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞI
Unvan Disiplin Amiri Üst Disiplin Amiri
Gümrük Müşaviri Misyon Şefi Gümrük Müsteşarı

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin eki (2) sayılı Cetvele (7) numaralı sıradan sonra gelmek üzere aşağıdaki (8) numaralı sıra eklenmiş ve mevcut (8), (9) ve (10) numaralı sıralar (9), (10) ve (11) olarak teselsül ettirilmiştir.

"8. GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞI

Unvan 1. Sicil Amiri 2. Sicil Amiri 3. Sicil Amiri

Gümrük Müşaviri Misyon Şefi Gümrük Müsteşarı Bağlı Bakan"

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber