Sağlık-Sen: Mutabakat metnine aykırı taslak hazırlanamaz

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Şubat 2009 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlıkta bekleyen sözleşmeli personel taslağının mutabakat metnine aykırı hükümlerinin düzeltilmesi için yoğun bir görüşme trafiği içine giren Sağlık-Sen Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü bünyesinde temaslarını sürdürüyor.

Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Ruhi Özbilginç ve Bütçe Kontrol Genel Müdürü Naci Ağbal'la yaptıkları görüşmelerde sözleşmeli personelin eş durumu tayini, yataklı tedavi kurumlarında çalışanlardan yemek ücreti kesilmesi ve sosyal hizmet çalışanlarının ek ödeme adaletsizliği konularındaki sendika taleplerini iletti.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARI İNFİAL HALİNDE"

Maliye Bakanlığı Müsteşarıyla yaptıkları görüşmede, Yataklı Tedavi Kurumlarında çalışanların Maliye Bakanlığı'nın genelgesi uyarınca yemek ücreti kesintisine maruz kalması nedeniyle infial halinde olduğunu söyleyen Kaçar, mevzuat hükümlerine aykırı, çalışma barışını ve huzuru bozar hale gelen bu genelgeye, 24 Saat esasına göre çalışan personelin muhatap olması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu konudaki sorunun bir an evvel çözülmesi gerekmektedir" dedi.

"MUTABAKAT METNİNE AYKIRI TASLAK HAZIRLANAMAZ"

Sözleşmeli personelin eş durumu tayini hakkı ile ilgili kısıtlı düzenleme getiren taslağın bu haliyle çıkmasının kabul edilemez olduğunu belirten Kaçar, "Hükümetin toplu görüşme masasında imzalanan mutabakat metnine bağlı kalması gerekmektedir. Bu konudaki mağduriyeti ortadan kaldıracak tek çözüm eş durumu tayininde kadrolulara tanınan hakların sözleşmeli personele de verilmesidir" diye konuştu.

SOSYAL HİZMETLERDEKİ İDARECİLERİN

EK ÖDEME MAĞDURİYETİ SONA ERİYOR

Kaçar, Maliye Müsteşarıyla görüşmesinde Sosyal hizmetlerdeki idarecilerin ve meslek elemanlarının ek ödeme mağduriyetlerinin giderilmesi konusunu da gündeme getirdiklerini ve sosyal hizmetlerdeki idarecilerin ek ödemeden faydalanması ile ilgili hazırlıkların son aşamaya geldiğinin bilgisini aldıklarını da söyledi. Sağlık-Sen Başkanı, gündemdeki sorunları çözüme kavuşturmak amacıyla Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Ruhi Özbilginç ve Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü Naci Ağbal'ı da ziyaret ettiklerini belirterek, "Görüşmelerde dile getirdiğimiz konuların gün be gün takipçisi olacağız. Yoğun temaslarımızı önümüzdeki hafta da kararlılıkla sürdüreceğiz ve idarenin sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını mağdur eden keyfi uygulamalarını sona erdirmeye çalışacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber