Tunceli SYDF'den açıklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2009 22:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli - Tunceli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanan, "Her Eve Beyaz Eşya" projesiyle ilgili ortaya atılan iddiaların "rant beklentisi içinde olanların dezenformasyonu" olduğu bildirildi.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde kamuoyunda gündeme gelen, alım gücü olmayan vatandaşlara yönelik SYDV tarafından hazırlanan ve Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünce kabul edilerek uygulamaya konulan, temel ev eşyası temini, kira yardımı ve ev onarımı hizmetlerini içeren kapsamlı bir sosyal projeyle ilgili Tunceli Valiliği ve Vali Mustafa Yaman hakkında amacını aşan gerçek dışı iddialar ortaya atıldığı ileri sürüldü.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Basınımızı meşgul eden tartışma, rant beklentisinde olanların dezenformasyonundan başka bir şey değildir. Valiliğimiz, bu kavganın tarafı olmayacak ve hizmetlerine devam edecektir. Valiliğimizin hizmet anlayışında esas olan, vatandaşımıza en uygun hizmeti ulaştırabilmek olup, bundan sonraki süreçte de bu anlayışa uygun hareket edilecektir.

Devletimiz ve hükümetimiz 'kimsesizlerin kimsesi' olmayı temel prensip olarak kabul etmektedir. Bu kapsamda, Tunceli Valiliği de Hükümetimizin programı doğrultusunda, yoksul, muhtaç ve kimsesiz vatandaşlarına 'pozitif ayrımcılık' yapan, insan odaklı ve kucaklayıcı bir anlayış içerisinde hizmet etmeyi temel şiar edinmiş olup bu anlayıştan en ufak bir şekilde taviz vermeyecektir. Valiliğimiz her türlü yapıcı eleştiriye açıktır ancak Tunceli halkını sağduyudan yoksun sanan, hizmeti baltalayıcı bir anlayış karşısında da suskun kalmayı, Tunceli halkına yapılan bir haksızlık saymaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber