Kılıçdaroğlu'nun 3 iddiasını da ticaret sicil belgeleri yalanladı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Şubat 2009 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyasında ortaya attığı Atagold'la ilgili iddialar da yalan çıktı. Şirket ortakları sicilde yazılı, Kılıçdaroğlu tarihleri saptırmış.

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun ?Ekrem Tosun kimdir, Başbakan açıklasın' diye kampanya başlatarak Başbakan'ı ?gizemli kişilerle ilişki içinde' gösterme çabası ?göz boyama' çıktı.

SADECE OY KULLANDI

EDİNİLEN bilgiye göre, Türk Ticaret Kanunu gereği yıllık genel kurulda oy kullanmak zorunda olan ortaklar adına, sadece o genel kurul için temsilci atanıyor ve diğer ortakların onayıyla oy kullanıyor. Şirketin mali müşaviri Ekrem Tosun, bu şekilde Bilal ve Sema Erdoğan adına oy kullandı. Tosun'un Bilal ve Sema Erdoğan'ı tanımadığı, ?şirketteki temsilcisi' de olmadığı belirlendi.

?GİZLEDİLER' İDDİASI YALAN

BİLAL ve Sema Erdoğan'ın şirket ortaklığının kamuoyundan saklanmak istendiği iddialarını da Ticaret Sicil Gazetesi yalanladı. Atagold şirketindeki ortaklık yapısının yasa gereği Ticaret Sicil Gazetesi'ne bildirildiği ve Sema Erdoğan'ın Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilme kararının 10 Mart 2008 tarih ve 7016 sayılı Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlandığı belirlendi. Bilal Erdoğan'ın ortaklığı da, resmi hazirun cetvellerinde açıkça yer alıyor. Bu cetvel 6 TL ödenerek Ticaret Sicil'den edinilebiliyor.

O TARİHTE ŞİRKET BİLE YOK

?PIRLANTADA KDV'nin düşürülmesinin Bilal ve Sema Erdoğan'ın ortaklığıyla ilgili olduğu' iddiasının doğru olmadığı ise sadece tarih bilgileriyle anlaşılıyor. Pırlantadaki KDV 1 Ağustos 2004'te sıfıra indirildi, ancak hemen ardından daha yüksek oranda Özel Tüketim Vergisi getirildi. Böylece pırlanta sektöründe kimseye bir avantaj sağlanmadığı ortaya çıkarken, Atasay Grubu şirketlerinin bu tarihte pırlanta işi yapmadığı, Bilal ve Sema Erdoğan'ın ortak olduğu Atagold şirketinin ise daha kurulmadığı belirlendi. HABER MERKEZİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber