Erdoğan gelince açılan yurdun yemekhanesi, gidince kapatıldı

Haber Giriş : 09 Aralık 2004 01:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan'ın açılışını yaptıktan sonra müteahhidtini eleştirdiği Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurdun sosyal tesisi kapatıldı. Öğrenciler bir gün faydalandıkları tesisin kapatılmasına bir anlam veremezken, Yurt-Kur yetkilileri kararı işletme belgesinin gelmemesine bağladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum'da açtığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurdun sosyal tesisleri kapatıldı. Başbakan Erdoğan daha sonra yaptığı bir konuşmasında, yurdun inşaat kalitesini beğenmediğini ifade ederek müteahhidi suçlamıştı.

Başbakan Erdoğan, Erzurum'a geldiği 28 Kasım 2004 tarihinde birçok açılış gerçekleştirdi. Bunlardan biri de Kredi Yurtlar Kurumu'na ait bin kişilik Palandöken Kız Öğrenci Yurdu ve Sosyal Tesisleri'ydi. Erdoğan, burada öğrencilerle yemek yedi, sıkıntılarını dinledi. Ancak Başbakan'ın gidişinin ardından tesislerin kapısına kilit vuruldu. Atatürk Üniversitesi'nde (AÜ) öğrenim gören öğrenciler, bir günlük hizmetinden yararlandıkları tesislerin kapatılmasına anlam veremedi. 3 blok halinde yapılan yurtta kantin bulunmaması da sıkıntıya yol açıyor. Yurt-Kur Bölge Müdürlüğü yetkilileri, sosyal tesislerin işletme hakkının onaylanması için evrakların Ankara'ya gönderildiğini ifade ediyor.

Öğrenciler, barındıkları yurttan memnun değil. Yurt öğrencilerinden Esra Çalap, kaldığı yurtta kantin olmamasından yakınarak açılan tesislerin bir günlük hizmetin ardından kapatılmasına da anlam veremiyor. Çalap, ?Kantinimiz yok. Başbakan geldi diye yemekhane açıldı. Başbakan gidince tekrar kapandı. Çok zorluk çekiyoruz.? dedi. ?Sularımız yok. Başbakan geldi. Her yer temizlendi. Kırmızı halılar serildi. Şimdi hiçbir şey kalmadı. Ne su var, ne yemekhane.? diye konuşan Gülden Poyraz da, açılışı yapılan yurtların üst katlarına su çıkmadığı için banyo yapamadıklarını aktardı. Yurt tesisinin açılışından birkaç gün sonra Başbakan Erdoğan, İzmit Karamürsel'de eski dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Gazanfer Bilge'nin yaptırdığı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun açılışında yaptığı konuşmada bin 200 kişi kapasiteli yurdun inşaat kalitesinden memnun olmadığını anlattı. Erdoğan'ın, ?Açılış yaptık; ama benim içim kan ağladı. Durmadan müteahhit değişmiş. Çünkü alırken büyük kırımlarla aldılar. Suiistimaller, yolsuzluklar derken başaramayınca da çekti gitti. Biz geldik işi bitirdik; ama elimiz kolumuz bağlı. Bu ülkede böyle enteresan bir yapı var. Altı kaval üstü şişhane bir yapı.? şeklindeki sözleri yurt öğrencilerini kaygılandırdı. Yurt-Kur yetkilileri ise yurt inşaatlarının Bayındırlık İl Müdürlüğü'nün gözetiminde yapıldığını kaydetti.

Erzurum Bayındırlık Müdür Vekili Yaşar Güvenç, yapıda herhangi bir problemin olmadığını, bütün binaların deprem yönetmeliğine uygun inşa edildiğini kaydetti. Güvenç, sorunun ilk müteahhidin işini doğru yapmamasından ve devletin ayırdığı ödeneği planlı olarak kullanamamasından kaynaklandığını savundu. Güvenç, binanın taşıyıcı sisteminde bir aksaklık olmadığını anlatarak, "Başbakan'ımızın ifade ettiği gibi bazı yanlışlıklar var. Bunlar genellikle sıva, fayans ve bunun gibi binanın dekorasyonu ile ilgili işler. Bu da müteahhit hatasıdır." şeklinde konuştu. Güvenç, öğrencilere seslenerek yurt inşaatının kalitesi konusunda bir endişeye kapılmamalarını aktardı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber