Yeni haftada hava nasıl olacak?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 08 Şubat 2009 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir süredir etkisini sürdüren sıcak hava bugünden itibaren yerini sağanak yağışa ve şiddetli lodosa bırakacak. Sıcaklık 7-8 derece düşerken, yağışlar hafta ortasına kadar sürecek.

İSTANBUL'DA ÜÇ GÜN YAĞIŞ BEKLENİYOR

İstanbul'da bugünden itibaren şiddetli lodos ve sağanak etkili olacak. Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre yağış ve lodosla birlikte hava sıcaklığının 7-8 derece azalması tahmin ediliyor. Geçtiğimiz perşembe 20 dereceye ulaşan sıcaklığın lodos ve yağışla birlikte 10-12 derece olması bekleniyor.

İstanbul'da yaklaşık bir haftadır mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı bugünden itibaren düşmeye başlıyor. Özellikle yurdun batı kesimlerinde etkisini gösterecek olan olumsuz hava koşulları İstanbul'u da etkisi altına alacak. Kentte üç gün boyunca yağışlı hava etkili olacak. İstanbul'da bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olacak yağışlı hava çarşamba gününe kadar devam edecek. Yağış sıcaklığı düşürmüyor ama kuvvetli esecek lodos sıcaklığın daha düşük hissedilmesine neden olacak. Marmara'da kuvvetli lodos nedeniyle deniz seferlerinde olumsuzluklar yaşanabileceği belirtildi. Vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları istendi. Hava sıcaklıklarının hafta ortasından itiraben lodos ve yağışın etkisini yitirmesiyle yeniden yükselmesi bekleniyor. Hava sıcaklığı bugün en düşük 12, yarın 10, salı günü ise 6 derece olacak.

BÖLGELERDE DURUM

Bugün Türkiye'nin büyük bölümünde yağış, batıda fırtına var. şubat tatili dönüşü yola çıkan sürücüler, özellikle batıda kuvvetli lodosla görülen sağanak yağışa karşı dikkatli olunmalı. Marmara ve Ege Denizi'nde kuvvetli lodos nedeniyle deniz seferlerinde aksamalar yaşanabilir. Sağanak yağış ülkede 3-4 gün kalacak.

İstanbul ve Ankara sağanak yağışlı ve rüzgarlı. salı günü hava soğuyor. Özellikle İzmir'de bugün lodos çok kuvvetli, kıyılarda fırtınaya yakın esiyor, iki gün sağanak da yağış var. Bursa'da yağmur zamanla kuvvetlenirken. adanada üç gün yağış olacak. İstanbul 15, Ankara 12, İzmir 18, Bursa 16, Adana 18 derece.

Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava, bugün batı ve iç kesimlere yağış getirecek. Yağmurun özellikle Marmara ve Ege Bölgesi'nde zaman zaman kuvvetli yağması beklendiğinden, bu yöne gidecek sürücüler dikkatli olmalı. Yağış sıcaklığı düşürmüyor ancak kuvvetli esecek lodos sıcaklığın 3-4 derece daha düşük hissedilmesine neden olacak.

Bugün Doğu Anadolu Bölgesi dışında tüm yurtta yağış görülecek. Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz ve Akdeniz Bölgesi ile Elazığ ve Malatya çevresi sağanak yağış alıyor.

İstanbul ve İzmir'de de sağanak yağmur ile birlikte kuvvetli lodos esecek. Yağışlı hava yarından itibaren 3-4 gün Türkiye'de kalacak.

Marmarada olumsuz hava koşullarına dikkat; hem lodos, hem de yağış kuvvetlendi. Vapur seferleri aksıyor. Edirne 16, Kocaeli 20 derece.

İç Anadolu'da rüzgar bugün de zayıf, hafif pus var. Sıcaklık bu 3 gün artıyor. Sabah Eskişehir çevresinde, yarın bölgenin genelinde yağmur olacak. Yarın sert rüzgar nedeniyle hissedilen sıcaklık azalabilir. Eskişehir 14, Sivas 6 derece.

Ege Bölgesi parçalı bulutlu ve bugün biraz daha ılık. Yarın ise lodos bölgenin tamamında kuvvetleniyor. Denizciler dikkatli olmalı: yarın Ayvalık-Çeşme arasındaki kıyılarda fırtına olacak. Pazardan itibaren 2-3 gün sağanak yağış görülecek. Muğla 15, Bodrum 19, Afyon 12 derece.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Güneyde sıcaklık artmaya devam ediyor. Rüzgar zayıf, bugün Isparta'dan-Kahramanmaraş ve Diyarbakıra kadar, iç kesimlerde pus var. Yarın Antalya, Mersin çevresinde yağış olacak. Denizciler dikkat: Pazartesi fırtına bu bölgeye de ulaşacak. Bugün Antalya 21, Diyarbakır 12 derece.

Doğu Anadolu'da bugün Malatya, Elazığ çevresi parçalı bulutlu; Erzurum-Kars-Van arasında hafif kar yağışı var. Pazartesi günü sıcaklık artacak. Erzurum 3, Malatya 13 derece.

Karadeniz'de bugün Bolu çevresi parçalı bulutlu ve oldukça ılık, Samsun-Rize arası hafif yağışlı. Sıcaklık Pazar'a kadar değişmiyor. Pazartesi biraz daha ısınacak. Bugün Trabzon 17, Samsun 20, Bolu 16 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber