Kayseri İtfaiyesi AB Yolunda, en iyi 8 proje arasında

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2009 21:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen 'Kayseri İtfaiyesi AB Yolunda' projesi Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi Ofisi tarafından en iyi 8 projeden biri seçildi.

Türkiye'de yürütülen 119 proje arasında 'İyi Uygulama Örneği' seçilen Kayseri İtfaiyesi'nin projesi AB Yolunda' projesi Geliştirme Ofisi tarafından yayınlanan 'Diyalog' adlı dergide de ayrıntılı olarak anlatıldı.

AB Hibe Programı kapsamında gerçekleştirilen 187 bin Euro'luk proje hızla ilerlerken, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi Ofisi de halen Türkiye'de yürütülen 119 projeden 8'ini 'İyi Uygulama Örneği' olarak seçti.

Proje kapsamında, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevli personellerin Duisburg İtfaiye Teşkilatı'nda belirlenen konularda eğitim alması sağlanacak.

Ayrıca, Duisburg İtfaiyesi'nde görevli toplam 8 personelin Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda 1 hafta süreyle konuk edilmesi ve bu sayede bilgi ve deneyim paylaşımının sağlanması hedefleniyor.

Proje kapsamında geçtiğimiz günlerde bir grup Alman İtfaiyeci Kayseri'ye gelerek temas ve incelemelerde bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber