MEB'den 'eğitim her engeli aşar' kampanyası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2009 13:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitim ve diğer alanlarda çok iyi çalışmaların yapıldığını belirterek, "Eğer bugün Türkiye'de güzel şeyler oluyorsa bu siyasi istikrar sayesindedir" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı arasındaki 'Eğitim Her Engeli Aşar' protokolü imza töreni, bakanlığın Başöğretmen Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Görme Engelli Milletvekili Lokman Ayva ve Beyaz Ay Derneği üyeleri katıldı. Tören öncesinde telekonferans sistemi ile Kütahya ve İstanbul'da bulunan işitme ve bedensel engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okullara bağlantı yapıldı. Bakan Çubukçu ve Milli

Eğitim Bakanı Çelik ile öğrenciler arasındaki sohbet salonda neşeli anların yaşanmasına neden oldu.

Bakan Çelik törende yaptığı konuşmada, "Eğer bugün Türkiye'de güzel şeyler oluyorsa bu siyasi istikrarı sayesindedir. İlgili olan bütün taraflarla engelli insanlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve hepsine eğitim imkanı sağlamak ve onları rehabilite edebilmek için elimizden gelen bütün imkanları seferber ettik. Özürlüler Yasası'nın çıkması bir devrimdir. Bu yasa sayesinde de birçok engel ortadan kalkmıştır" diye konuştu.

Okula gidemeyen özürlülerin ayağına öğretmen gönderdiklerini belirten Çelik, Türkiye'de bin 4 tane ev okulu bulunduğunu söyledi. Çelik, "Özürlü eğitimi yüzde bin artmıştır. Toplam devlet kurumlarında eğitim alan 30 bin öğrenci vardır" dedi. Çelik, özürlülerin önüne konulan birtakım engeller bulunduğunu ifade ederek, sosyal devlet olma gereğinin de bu engelleri ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

Devlet Bakanı Çubukçu ise konuşmasında, kendilerine en çok yardım eden ve destekleyen bakanlığın Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu söyledi. Çubukçu, özürlülerin eğitiminin her sene ikiye katlanarak arttığını belirtti. Özürlülerin eğitim ve hayat standartları açısından birçok Avrupa ülkesi seviyesinden daha iyi olunduğunu kaydeden Çubukçu, bu alanda çalışmaların da her geçen gün arttığını söyledi. Çubukçu, özürlülerin önünde birçok engel olduğunu ifade ederek, "Özürlülerin önünde birçok engel vardır, ama

asıl kaldırılması gereken zihinlerdeki engeldir" dedi.

Konuşmaların ardından 'Eğitim Her Engeli Aşar' protokolü imzalandı. Protokol imza töreninde salonda bulunan bazı görme engelliler salonu terk etti. Toplantı çıkışında açıklama yapan Görme Engelliler Federasyonu'na bağlı üyeler, kendilerinin bu projeyi daha önce Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e sunduklarını ifade ederek, salonda sadece Beyaz Ay Derneği'nin isminin geçmesine ve kendilerinin protokole dahil edilmemelerine tepki gösterdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber