Meclisteki matbaa binasının çökeceği iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2009 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''Meclis yerleşkesinde yeni yapılan matbaa binasının çökeceğine'' ilişkin iddiaların doğru olmadığını, konuyla ilgili Genel Sekreter Ali Osman Koca ile teknik birimlerin, binanın olduğu yerde öğleden sonra basın açıklaması yapacağını bildirdi.

Toptan, önceki gün vefat eden eski TBMM Başkanlarından Sabit Osman Avcı için Mecliste düzenlenen törenin ardından, ''TBMM yerleşkesinde yapılan yeni matbaa binasının yıkılacağına'' ilişkin bir haberle ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Bu iddianın doğru olmadığını ifade eden Toptan, ''Çürük ya da yıkım da söz konusu değil. Öğleden sonra Genel Sekreter ve teknik birimlerimiz olay yerinde bir açıklama yapacak. Binayla ilgili ayrıntılı bilgiyi size verecek'' dedi.

Toptan, TBMM yerleşkesinde bulunan ''Muhafız Alayı''nın taşınacağına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine de ''O haber de doğru değil'' diye yanıtladı.

TBMM Genel Sekreterinden "matbaa binasını su bastığı" iddiasına yanıt

- TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca, Mecliste matbaa olarak kullanılacak binanın bodrum katını su bastığı iddialarına karşılık, burayı gazetecilere gezdirdi.

Meclis yerleşkesi içindeki tabur binası yanında, matbaa olarak kullanılacak binanın bodrum katını su bastığına ilişkin haberler üzerine, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Köksal ve diğer yetkililerle gazetecilere bilgi veren Koca, basımevinin bu binaya taşınması kararından sonra, binadaki tamirhanenin kaldırıldığını, buradaki garaj uygulamasına da son verildiğini ifade etti. Koca, temelden yeni bina inşa edilmediğini sadece ek uzatmaların yapıldığını söyledi.

Koca, zemin etüdünün, daha önce planlanan büyük bir kompleks nedeniyle yapıldığını, zeminle ilgili yerleşkenin hiçbir yerinde sıkıntı olmadığını belirterek, "Burası asansör boşluğu, drenaj kuyusu; oradan su her zaman çıkabilir. Yeni yaptığımız ziyaretçi kabul binasının altından da sürekli su çıkıyor" diye konuştu.

"Matbaa makinesini buraya taşıyacak mısınız?" sorusunu Koca, "Tabii" diye yanıtladı. Koca, matbaanın taşınması kararının Başkanlık Divanında alındığını, binanın kasım ayında tamamlandığını, Meclisin tatile girmesiyle taşınma işleminin yapılacağını vurguladı.

Meclis yerleşkesindeki taburun, kompleks içinde kalıp kalmayacağına ilişkin soruyu Koca, şöyle yanıtladı:

"Bir proje çalışması var. Bu çalışma taburu mu kapsayacak yoksa şu andaki ziyaretçi kabul binasının yan tarafında mı yapılacak... Başkanlık Divanından çıkan bir karar yok. Hiçbir şekilde taburun, Meclisin dışarısına herhangi bir şekilde geçici veya sürekli taşınmasıyla ilgili hiçbir çalışma ve düşünce yoktur."

Meclisin 450 dönümlük arazisinin sürekli sulandığını, toprağın devamlı su aldığını dile getiren TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Köksal da sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir şekilde yeraltı suları tüm binalara gelebilir. Önemli olan gelen suyun drene edilip, kanalizasyona verilmesi. Bodruma su basması, bir kaza sonucu yangın hortumunun patlamasından kaynaklı. Ankara'nın her yerinde oluyor bu. Burada riski sıfıra indirmek için drenaj kuyusu kazılmıştır, biriken su dışarı atılacaktır. Matbaanın olduğu yerde hiçbir problem yoktur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber